maandag 15 juni 2015

Knopen en nog eens knopen....

De quilt voor kind vier staat op mijn kamer, staat ja, want hij is op een frame gespannen zodat ik hem kan knopen. Wat een onzalig idee was dat! Het is heel zwaar werk, was ik zo handig geweest om een knoop in het midden van ieder blokje te maken, was het goed gegaan. Ik moest echter zo nodig op de kruispunten knopen. Daar zit het meeste stof dus je begrijpt het probleem. Na 10 stuks moet je even rekken, strekken en iets anders gaan doen. Het wordt wel leuk gelukkig.....


Het laatste blokje van Sjaans rij J is af, dan beloon ik mijzelf met iets leuks; in dit geval weer een project uit 'the blue and the gray', Battlefield.


Weer een naaimachineproject, heerlijk na al het gepriegel. Van een lading uit de Civil War doos alle delen gesneden en in een doos gedaan, de pret kan beginnen.....


Morgenmiddag de rij blokjes aan elkaar en aan de andere rijen en dan een uurtje plankgas....heerlijk!
Tussen het knopen door met de hond een rindje polder gelopen, het is schitterend buiten; de plaatselijke pioenkweker is helemaal mijn favoriet op het moment, hij heeft een stalletje aan de weg en zolang het seizoen duurt haal ik daar bossen pioenen.


De helft van de bloemen wordt niet geplukt, deze zijn voor de bijen, het veld ziet er dus voor voorbijgangers kleurig uit!
Maar ook in de tuin ontluikt één en ander, de papavers zijn aan de beurt, iedere ochtend is het een verrassing welke uit is, deze is morgen aan de beurt als zijn buurman is uitgevallen.


Het weekeinde, dwz vrijdagavond heb ik de Stonefield verhuisd, na een paar maanden thuis mocht hij mee naar het Blauwe Huis, daar ligt hij op mijn bed tot volgende week, in het handwerk en quiltcafé moet hij even aanwezig zijn, de laatste keer voor de zomerstop!.


Een heerlijke avond aan het meer, tot laat buiten gezeten en even nagenoten van de afgelopen weken; dochter geslaagd, man geïnstalleerd en als klap op de vuurpijl zoon ook geslaagd. Dat wordt rechten in Leiden dus hij blijft nog even thuis. Er is flink gefeest het weekeinde door hem en zijn kornuiten...
Ik had zaterdag weer een volle B&B dus het weekeinde stopte zaterdagmiddag.

9 opmerkingen :

 1. Karen, wat ben je toch een energieke vrouw, daar moet ik altijd aan denken als ik onze camping annex vakantiehuisje run, dan denk ik, zal ik ook nog een B&B....kan best......ruimte zat en ideeën genoeg, quilts ook....maar het vele werk........Leuk dat boek he? Ik heb het hier ook staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het boek ook:)
  Ok het is een hoop werk maar wordt die Blauw/Witte leuk!
  Altijd reuring hè bij jou daar.

  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie zoón Karen. Heerlijk, dit diploma nemen ze hem niet meer af.
  Wat een mooie quilts, zowel de geknoopte als het nieuwe project. En ook de Stonefields natuurlijk. Ligt prachtig op het bed.. En wat een bloemenweelde overal hè? Mijn tuin is ook een heel kleurenpalet. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben inderdaad fantastische weken achter de rug, allemaal mooie dingen meegemaakt, goed om een moment te nemen en daar even van te genieten en op terug te kijken. Ben gek op pioenrozen, heb toevallig gisteren 5 plantjes gekocht en in de tuin gezet, eens kijken of dat bij mij ook wat wil worden. Veel plezier met je projecten, dank voor de waarschuwing met het knopen.... mocht ik er ooit aan beginnen, dan niet op de kruispunten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tempo, alweer een doosje gesneden lapjes. Je hebt wel plezier van het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie ook weer die Battlefield, en de blauwe wordt ook mooi met al die draadjes! Lastig dat het zo'n rotklus is, niks ff snel klaar dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, leuk, leuk, alles wat ik lees en zie van jou. Nog gefeliciteerd met jongste. Dat is inderdaad een hele fijne periode, 2 geslaagden en manlief geïnstalleerd. Goed dat je ons verteld, dat het zoveel werk is dat knopen op de hoeken, in deze val zullen wij dus niet trappen. Veel succes verder met alles. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Net als Wilma ben ik blij dat ik weet dat knopen dus ook niet alles is.
  Mooie dingen laat je zien Karen, prachtig!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo even uit beeld geweest en moet dus nodig even bijlezen. Ja het wordt een leuke quilt zo snel als hij gemaakt is zon klus is het om hem te knopen. Jaloers op je volgende project.... Ik top en ploeter aan de stonefield die ook al bij jou op je bed ligt. Wat een rijkdom al het grut met een diploma en gezond en gelukkig. Nou ik ben benieuwd hoe je volgende quilt op de machine gaat worden. Geniet van de lekkere lange dagen.

  BeantwoordenVerwijderen