donderdag 6 november 2014

Echt quilterig weekje!

De week begon op zondag met een boottochtje naar het Blauwe Huis. Daar lag het hele bos namelijk vol hout en gedroogd brandnetelafval. Door de harde wind legde ik stom genoeg niet goed aan en (zo bleek later) brak ik twee ribben. Het deed wel pijn vond ik maar er moest gewerkt worden, alles moest verbrand worden omdat de omstandigheden perfect waren, zon, wind in de goede hoek en genoeg handjes. Het werd een reuzenvuur...


Na een paar uur stoken was er nog een smeulende hoop as over en was het bos schoon. 


Intussen was ik misselijk van de pijn en wilde ik graag naar huis. Na een pijnstiller kreeg ik weer praatjes en dus zin in lapjes. De stapel Stonefieldblokjes moest er aan geloven... Maandagmiddag zat alles wat ik af had aan elkaar, smaakt naar meer!


Eerst alles op de 'designwall', een laken van oma in dit geval, even schuiven en stikken maar. Met Resultaat...


Op dinsdag mocht hij direct mee; voor het eerst naar een Regiodag van het Quiltersgilde, in Spakenburg dit keer. Vriendin woont in Zwolle, ik bij Leiden, ontmoeting in het midden dus. Het was volle bak in de kantine van SV Spakenburg, 100 vrouwen bij elkaar met tassen, quilts en naaidozen. Het werkje van de dag was een map; drie stoffen en een patroon werden samen, met wat thuiswerk, een mapomslag. Voor de lunch een Show and Tell van alle deelnemers, wat worden er toch prachtige dingen gemaakt!


In Spakensburger stofjes, schitterend gewoon! Ook een beeld van een rode Jane...


's Middags een lezing van Klazien Homans, een prachtige stapel quilts, hier en daar gelardeerd met gedichten.

Woensdag even gezorgd dat het huishouden liep en in de auto gestapt voor een logeerpartij in Putten. Vijf dames die elkaar kennen uit het quiltcafé zaten daar een midweek in een huisje in het bos. Met de beloofde rijsttafel achterin weer de A1 af naar het oosten, achteraf had ik beter dinsdag kunnen gaan logeren...
Heel gezellig gegeten en toen aan de slag, alle lapjes op tafel.


De klapper van de avond was de onesie van Mieke, zeer aaibaar en jaloersmakend leuk! Gelukkig mocht ik bij haar op de kamer. Kon ik haar de hele avond aaien dacht ik, echter zodra ik mijn bed zag sliep ik. Morgen maar zelf zo'n pak aanschaffen!


Na een ontbijt met verse broodjes en een lekkere boswandeling op weg naar Nunspeet. In de Stitchers In bij de supercharmante Carmen een workshop geboekt. 


We hebben een schattig beugeltasje met yoyo's gemaakt; een priegelwerkje, maar LEUK!


Een heerlijk stukje appeltaart en wat koffie verder konden we nog even los in de winkel; wat een walhalla. Natuurlijk een geweldige buit om thuis na te kunnen genieten,


Ook een tussenvulling voor de Wedding Sampler ging mee naar huis, deze quilt moet gedubbeld worden om over tien dagen mee te kunnen naar de midweek met mijn eigen beemeisjes.
Al die tijd lag mijn Stonefield op het bankje in de winkel, of hij er hoorde, het stond errug leuk!


11 opmerkingen :

 1. Geweldig om jouw stonefields ook even te zien. Mooie kleurtjes. Ik neem aan dat je de blokken op de machine in elkaar hebt gezet he?
  Mooi karen, heel mooi!!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karen,
  2 ribben gebroken ? Oeioei, dat zal toch wel pijn doen, neem ik aan.
  Ik hoop voor je dat het allemaal snel en goed heelt.
  En wat is jouw Stonefield mooi geworden ! Dat heb je echt snel gedaan ! Neem je hem ook mee naar de midweek ? Tot dan, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top week, behalve die ribben dan, balen. Wat wordt je Stonefields mooi en wat gaat dat snel bij jou, ben heel benieuwd, hoop hem binnenkort eens te zien. Die Stitcher's Inn, dat ziet er (ook op andere blogs) zo enig uit, zo jammer dat deze winkel zo ver weg ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb jij veel gezellige bijeenkomsten gehad en weer mooie dingen gemaakt, en dit alles ondanks je gebroken ribben, hoe gaat het daar nu mee? heb je niet veel pijn? of moet je niet wat rusten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemachtig Karen, jij bent toch ook wel heel erg "stoer" om met twee gebroken ribben zo,n programma af te werken, ongelofelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, je bet wel een 'Die Hard' hoor! Jonge, wat jij allemaal doet met twee gebroken ribben. Of was het quilten de beste medicijn? Gezellig allemaal bij de dames in het huisje en bij Carmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was een volle week, maar o zo gezellig!! Je stonefield bijna af, fantastisch, nu nog even dubbelen... en quilten maar (komt er een rand met 3 hexagonen omheen?)
  Sterkte met de ribbetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zo, wat een kanjer ben je toch, met 2 gebroken ribben nog zoveel ondernemen!!
  Ach, waarom verbaast het me eigenlijk niet van jou........haha!!!
  Beterschap meid en geniet nog maar even na van de LEUKE dingen van afgelopen week!!!
  Groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Uhhhh... dit klinkt toch niet helemaal okee hoor Karen! Zorg goed voor jezelf, iamend anders kan het niet doen!! Knuffel vanuit Villa Zeezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gezellig vol weekje gehad Karen. Maar met twee gebroken ribben weer minder.
  Beterschap.
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je het druk, druk druk! Karen, wat is onesie? Je schrijft op een gegeven ogenblik dat de onesie van Mieke zo aaibaar is. Snap er helemaal niets van! Niet verkouden worden want hoesten met kapotte ribben is niet echt prettig! Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen