dinsdag 11 november 2014

Dubbel en blommekes

Een rustig weekje is goed voor een steekje! Of, in dit geval heel veel steekjes.vorige week in Nunspeet bij Carmen eindelijk Hobbs gekocht, een reuzenpakket. Omdat je met twee kapotte ribben niet zo makkelijk op de grond ligt had ik met de meisjes in Putten al de mogelijkheden beproken. Veel makkelijker dan ik dacht! 
In de vergaderruimte ban de B&B gewoon de twee vergadertafels aan elkaar schuiven voor een werkruimte op hoogte.


Achterkantstof er op en met schilderstape vastzetten, lekker strak!


Tussenvullig erop, met plak natuurlijk,


En de top, weer met spuitplak.


Voor de zekerheid nog zo'n 100 veiligheidsspelden en klaar is Kees. Dat ik dat nooit eerder bedacht heb, het ging super!


Even tijd voor een frisse neus; lekker naar een eiland gevaren; de hond kan daar los en dat scheelt een hoop getrek aan mijn arm. Geen straf met dit weer, de polders zijn prachtig en het water.... zo rustig.


En als je het eiland rond loopt zie je ineens.....het blauwe huis aan de overkant van de plas. Winterklaar, water afgesloten en alle luiken dicht, vorstvrijkacheltje aan en de kastjes met leidingen open.


Thuis wacht de Stonefield, een stapel bloemen gemaakt en goed gekeken op het origineel hoe ze "ingemeten" zijn. De eerste strook met een reuzensteek vastgezet, de blommekes erop geplakt en voor het vasthoudgemak de strook weer gedemonteerd. Een klusje waar je blij van wordt met al de kleurtjes

Kleurige dag allemaal!

10 opmerkingen :

 1. Ha Karen, wat een handige manier om te dubbelen! Maar wat is nu spuitlijm? Nooit van gehoord! Jouw hexagonnetjes zijn ook mooi. Trouwens jouw hele Stonefields wordt een plaatje!
  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk dit is wat ik bedoel! Wat een geploeter end at allemaal met twee gebroken ribben chapeau! Neem je die mee :):):):):): grusse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik dubbel ook altijd zo op deze manier, alleen moet de quilt dan niet te groot zijn, of de tafel te klein.............De quilt ziet er anders wel heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gemak twee van die grote tafels!
  Dat je dat allemaal nog kan met twee gebroken ribben!
  De stroken zijn prachtig met de bloemetjes.
  Groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het dubbelen op die manier is ideaal, wij deden het ook zo op onze patchclub in Frankrijk. Grote tafels aanwezig, we gebruikten geen lijm spray, maar vele handen maakten licht werk met het doorrijgen.
  Nu dubbel ik met de latten.
  Ziet er héél mooi uit je AWS.
  Succes met het doorquilten, groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben je niet bag dat de lijm aan je naald plakt? Ziet er mooi uit, betersxhap en succes met quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi die blommen bij elkaar! Fijn dat het je gelukt is om te dubbelen ondanks de pijnlijke ribben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twee gebroken ribben? Heb ik wat gemist zo maar even een paar blogjes terug lezen. Sterkte ermee.
  Je werk lijd er gelukkig niet onder. Ziet er super uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel handig om het op die manier te doen, die manier zal er wel in blijven, toch? Veel handiger als kruipen op de grond. Wat wordt die quilt toch prachtig, echt een favoriet van mij. Heerlijk dat varen, zo rustig.... lijkt me best wel druk op het water in de lente en zomer, dan is dit toch prachtig! Sterkte weer met de ribben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Karen,

  Mijn complimenten voor de goedverzorgde site en de prachtige creaties die getoond worden.
  De schitterende tafels vielen me op en ik vroeg me af welke afmeting die hebben en waar ze vandaan komen. Zou u me dat willen laten weten?
  Vriendelijke groeten,
  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen