maandag 6 januari 2014

6 januari en back to normal


Heerlijk, alles weer gewoon! kind naar school en geen zondagen meer door de week. Je kunt weer gewoon plannen zonder dat je er achter komt dat je weer een feestdag over het hoofd hebt gezien.
De dagen waren heerlijk, de tweede kerstdag met vrienden was wéér leuker dan het jaar ervoor en vooral weer later. Aan de prachtig gedekte tafel kregen we een "retro" diner voorgezet. In plaats van ieder jaar gekker en ingewikkelder, terug naar de basis. Een prachtig garnalentrio, kroketje, hete en een minicoctail, een prachtige fazantenpaté. Een heerlijk soepje en een boeuf bourguignon werden gevolgd door kazen en een chocoladetrifle.

Vanaf dat moment rolden we eigenlijk zo door naar oud en nieuw, natuurlijk oliebollen met veel poedersuiker. Het leuke van deze dagen is dat je ongestraft een week lang je kerstsevies kunt gebruiken.

Op de eerste van het nieuwe jaar gaan we altijd bij mijn moeder eten, zij weet dat ik, in tegenstelling tot mijn kroost, geen gourmetfan ben. Daarom doen we dat bij haar! Heel veel lekkere sausjes en sla en natuurlijk veel vlees en....jawel, pannenkoekenbeslag. Uiteraard eerst oma's tomatensoep met balletjes. Heel gezellig allemaal. 's Avonds kwamen alweer mijn gasten aan, weer de operazangers, ze blijven tot de 12e. Iedere dag hele concerten na het ontbijt om in te zingen voor de dag, heel bijzonder!

En ja hoor, mijn boeken zijn aangekomen, 1e druk uit 1920, helemaal oude spelling en ongelofelijk genieten!  Intussen hebben we een paar rare kippen, ze zij iedere keer de weg kwijt en gaan slapen in de plantenbak bij de voordeur. Gelukkig zijn ze heel tam en kan ik ze naar hun hok brengen, onder iedere arm één!


Natuurlijk ook met het randje per week begonnen, weinig meer te zien dan alle randjes die al voorbijgekomen zijn; als er wat meer op staat zal ik ook showen. 
Saartje begint nu echt ergens op te lijken, nog een paar blokjes en een gedeelte van de rand, ik kan niet wachten... Helaas vanavond naar een, overigens heel leuke, nieuwjaarsreceptie, morgen maar weer even pitten.
Verder wordt er achter de schermen al druk gewerkt aan 5 februari, de Show and Tell van Betty Prins, het wordt een hele leuke dag en er zijn voor de middag nog een paar kaarten...
Woensdag in het café zal ik de flyers nog een keer neerleggen, wie weet raken we uitverkocht.

5 opmerkingen :

 1. Weten je gekke kippen wel dat ze eitjes moeten leggen ?! ;)
  Vind het eigenlijk wel gezellie hoe ze naar binnen kijkt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb voor de middag vrij gekregen, dus dan komt het goed uit dat er nog kaartjes zijn. De mail is onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou jou graag eens zien lopen met onder iedere arm een kip!!!!!
  Geweldig
  Leuk hoor, Betty met de show and tell. Mijn atelier is open op woensdag helaas want anders…….
  veel plezier met de voorpret
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat retro diner ook heel erg sjiek hoor!
  Die kipjes..... waarom begrijp je die nu niet.... ze willen gewoon naar binnen bij de warme kachel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n diner met oude vrienden kan eigen niet mis gaan.. dat zijn toch de beste etentjes!
  Het wordt spannend, de datum komt snel dichterbij..,

  BeantwoordenVerwijderen