zondag 2 september 2012

Dagje uit

Wat een feestje was het om met dat prachtige weer van gisteren naar Soestdijk te gaan. Om te beginnen was er de Esschertentoonstelling, verduisterde ruimtes met aangepast licht voolmet prachtige bekende en onbekende werken van Esscher. Aansluitend de tour du palais, leuk om te zien maar niet echt indrukwekkend. Je kunt je voorstellen dat toen Anna Pauwlona hier naar toe kwam, ze ogenblikkelijk aan het inrichten en decoreren sloeg. Zelfs nu is haar hand nog duidelijk aanwezig. Natuurlijk doe je daar inspiratie op, meteen maar even een koninklijk kamerscherm gefabriekt.
Buiten in de tuinen was een langoedfair, heel veel stands met heel veel dezelfde spullen, met af en toe een uitzondering, pain belge bijvoorbeeld, met overheerlijke broden!
In het opruimimgsrek bij Mongo een schitterende lange waxcoat gekocht, bontvoering uitneembaar en riempjes voor om je benen als je op je paard zit, fiets in mijn geval. Vilten hoed erbij van de buurstand en de winter kan beginnen. Deze decoratie wil ik jullie niet onthouden, een avondjurk van tule met bloemen!

3 opmerkingen :

 1. Het klinkt als een leuk en inspirerend dagje uit, en wat is je kamerscherm superleuk gelukt!! En die wascoat, ik hoop dat je die voorlpig nog even niet aanhoeft.. ;)! Maar als het weer omslaat, dan zit jij in ieder geval goed in de warme kleren!! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bijzonder dagje uit was dat! Esscher vind ik altijd de koning van het bedrogen oog en zijn werk ongelooflijk en het paleis ook geweldig om eens te zien, maar die wax jas die is helemaal het einde, zoiets wil ik ook wel om Tara uit te laten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat was een bijzonder dagje zo te lezen
  ik ben wel langs het paleis gereden zaterdag op weg naar Den dolder.
  Maar niet binnengegaan.

  BeantwoordenVerwijderen