maandag 18 juni 2012

wie wat bewaart, die heeft wat...

terwijl de regen met bakken tegelijk naar beneden komt heb ik mooi even tijd om te schrijven...

Kastje voor en kastje na de logeerpartij

Waar zal ik beginnen?  Bij het kastje uit de fietsenkelder van mijn schoonouders maar... Toen het huis na het overlijden van mijn schoonvader leeggeruimd moest worden vonden we in de kelder een kastje, altijd gebruikt om voorraden blikjes in te bewaren en door manlief gebruikt om zijn fiets tegenaan te kwakken. Echt met gebruikerssporen dus. We hebben het naar de meubeltovenares in Leiden gebracht, ze heeft het gerestaureerd en het is een snoepje geworden! We hebben het in de hal gezet op de plek van een commode die ik ooit ergens had gekocht als aankleed- en bewaarplaats voor de kinderen, deze gaat straks mee naar het nog te bouwen vakantiehuisje.

Bij het googelen vond ik een advertentie met een 1/8 inch voetje aangeboden, het kwam me heel bekend voor; zoiets had ik ook nog ergens in een doosje bij één van mijn eerste naaimachines. Nooit geweten waar ik dat rare smalle voetje voor kon gebruiken tot gisteren. Eerst jaren vet en stof eraf gewassen met een heel harde nagelborstel, de afwaskwast kreeg het niet voor elkaar, en toen op het masjien gemonteerd. Het paste zowaar en sterker nog, het werkt! Meteen begonnen om de onderrand van het eerste blok van Home Sweet Home te maken. Een eitje op deze manier. De achtergrondstof is nog onderweg uit Amerika maar gelukkig kon ik vast uit de voorraad wat lapjes plukken om een begin te maken. Nog even geduld tot ik het huis vast kan zetten met alle bladeren en bloemen eromheen.
Zaterdagavond was het weer feest hier, 14 meiden kwamen voor de vrijgezellenpartij van één van hen een avondje italiaans koken. Om half zes kwamen ze verkleumd binnen na een middagje kanoën in de buurt. Even de handen uit de mouwen gestoken en als eerste een grote schaal bruschettas gemaakt en opgegeten. In tegenstelling tot meestal waren deze dames behoorlijk van de Blauwe Knoop, slechts één fles wijn gedronken. Normaal tijdens de kookworkshops wordt er ook één fles gedronken, maar dan per persoon! Er werd nog even geposeerd onder de boom, de bruid in spé hangt in haar roze tuinbroek in de boom.

Vrijdag hebben we in de B&B de servieskasten opgeruimd, na jaren verzamelen kwam ik om in de serviezen in alle kleuren. Een moedig besluit genomen; ik ga er een paar verkopen, al het bruin gaat er uit. Lang leve Marktplaats, ik heb een serie advertenties met foto's gezet en binnen een dag was het eerste servies verkocht! Het wordt dadelijk gehaald, het zijn vijf kratten vol dus versturen was niet echt een optie. Nog een stuk of vijf kratten te gaan; wie weet lukt dat ook, er wordt al driftig geboden.

3 opmerkingen :

 1. Wat een gezellige dagen en wat is dat kastje mooi geworden, echt een aanwinst!
  Succes met de verkoop en de steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je de Home Sweet Home gaat maken ! Ik heb t boek een keer doorgebladerd en snel terug gelegd ... maar wie weet ...
  De huizenblokken zijn heel groot .... toen had ik alleen nog kleine stukjes achtergrondstof namelijk. Je eerste huis lijkt me al heel gezellig (worden)...:o)
  Zelf eerst wat UFO's afkrijgen ;o)

  Leuk en mooi zo'n tweede leven voor t kastje ...!
  Succes met je serviezen ,
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen