maandag 11 juni 2012

We gaan weer bouwen!!

Vandaag was een dag met een gouden randje, we kregen de vergunning binnen om een echte noorse blokhut in noors blauw neer te zetten op ons eilandje vlakbij. Al 45 jaar viert onze familie daar vakantie en toen de verhurende boer het wilde verkopen hebben we dat gedaan. Ik ben zo verknocht aan dat schitterende stukje Holland dat het niet uitmaakt dat het maar 10 minuten varen van ons huis is. Je bent er echt weg van alles, slechts polders en water om je heen, een koe die je over het hek loom aankijkt en grutto's boven het weiland. Meer heeft een mens niet nodig. Het huisje dat er nu staat is aan vervanging toe, anderhalf jaar voorbespreken en voorbereiden heeft toch nog onverwacht tot dit resultaat geleid!
Natuurlijk zie ik al quilts hangen aan die gezellige houten wanden; er moet dus gewerkt worden en wel NU. Alle kleine klusjes moeten af, een label op de klokhuisjes en de stukken Jules aan elkaar. Intussen broed ik hard op een volgend project. Ik denk dat ik 'home sweer home' van Blackbird Design ga starten. Ik verzamel hier al een jaar van alles voor en nu moet het er maar van komen, misschien ga ik het wel net als Jules, quilt-as-you-go doen. Als je laaste blok af is, is alles af. Heerlijk!
Vannacht om half een stond ik op Schiphol om mijn kind twee op te vissen die uit Cherso kwam. Donkerbruin en met, zoals ze zelf zegt, een pornostem van het feestvieren kwam ze uit het vliegtuig. Snel naar huis, waar om half twee haar elftal net uit de plaatselijke kroeg kwam omdat ze kampioen waren geworden. Pitstop, een hoop geschreeuw, een kluwen hockeysticks en omhelzingen; ze was weer echt thuis. Vanavond kreeg ik een cadeautje va haar, zoals overal vandaan had ze ook nu een ijskastmagneet voor thuis meegenomen. Het is bijna een sport om de lelijkste te vinden! Ik kan verklappen dat dat gelukt is!

7 opmerkingen :

 1. Dat klinkt goed! Allemaal! Gefeliciteerd met de vergunning!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Das sieht schon super aus. Und schön, dass Dein Quillt fertig ist. Da kannst Du Dich dran freuen.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk idee om je eigen huisje te mogen maken, ik zie het al helemaal voor me! Alsof een droom uitkomt... :)! En fijn dat je dochter het zo leuk gehad heeft en weer veilig thuis is! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf, succes met de bouw, wij zijn ook weg van die blokhutten! Ja dan even de sokken erin en een paar mooie quilts maken voor daar aan de wand, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat met de vergunning. Klinkt geweldig. Een eigen eiland met een eigen blokhut. Heerlijk onthaasten op je ideale plekje.... Veel met de bouw en inrichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd. Wat een heerlijk vooruitzicht. Nu maar gauw aan de slag, want het is een geweldig idee om hem vol te hangen met quilts!!

  Succes en groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je mag bouwen!!!
  Als verrassing heb je een sunshine award gekregen, kijk maar even op mijn blog ;o)

  BeantwoordenVerwijderen