zondag 25 augustus 2019

Meer vakantie of werkvakantie...

Terug uit Straatsburg zijn we een paar dagen thuis geweest om alles in orde te maken voor zes weken water en boten. 
Niet alleen de onze! Een clubje Belgische waterpadvinders had het weer onderschat en sloeg om. Ze dreven bij ons de kant op. Droge kleren voor de drenkelingen en koffie en thee voor iedereenHet werden er steeds meer, en toen de zeilschool uit de buurt ging assisteren, kregen we er ook nog zeven instructeurs bij. Meer koffie, meer thee...Uiteindelijk lukte het met vereende krachten de boot weer recht te leggen en leeg te hozen. Intussen alle afbakbroden die in huis waren afgebakken en belegd, lunch voor 13 man gemaakt en ‘s middags naar Albert Heijn gevaren. Gezellig was het zeker. Ze lieten de boten achter, stapten over op de zeilschoolvlet en werden vanaf een weg met de auto gehaald.s’ Avonds werden de achtergebleven zeilboten gehaald; de wind was gaan liggen en er kon weer gezeild worden. Als dank kregen we allemaal belgische biertjes van de club, heerlijk!Een welverdiende rustige avond volgde met een prachtige zonsondergang


Het bleef maar waaien, zelfs met de erge hitte, we zaten voor Pampus op de dijk in de wind onder een parasol, wel met wat goede scheerlijnen verankerd.En gewerkt moest er ook, de hele zuidkant van het huis moest in de verf, slechte stukken schoonmaken en met polyester vullen, losse stukken verwijderen en schuren. Een megaklus maar wel nodig. Alleen heel vroeg was het te doen, de veiligheidsschoenen van manlief aan, vooral vanwege de stugge zool op de laddersporten, een korte broek en handschoenen. Iedere dag een stuk en na een week was het gepiept.


 
Tijd voor échte vakantie, paar daagjes met de boot naar een meer verderop, het boordleven is heerlijk!

Natuurlijk ook tijd om te freubelen, de halve blokken zijn aan de beurt,Thuis worden ze eraan gelegd om te zien hoe het wordtDe zeilboot geruild voor de sloep en voor een dagje Leiden vertrokken, zo leuk, hier fiets je normaal...
Onder alle hele lage bruggen door, zitten op de grond en 10 cm boven je stuurwiel over, best spannend!Tussendoor thuis moet de boomgaard leeg, dagje jam koken dus; emmers vol pruimen en kilo’s bramen. Even doorzetten en je hebt voor je het weet 100 potten jam. Heerlijk zo’n voorraadje

Lekker terug naar het Blauwe Huis voor nog een stukje werkvakantie; alle wilgen bijwerken en de takken bossen om een houtwal te maken, kan eindelijk dat oude hek weg. Gelukkig was het iets minder warm want het was een zware klus.Aan alles komt een eind dus ook aan de vakantie, manlief moest weer op reis en ik.... ik ging nog even terug met een vriendin, nog even genieten van die allerlaatste vrije dagen. En, wat is voor mij het grote genieten? Juist, lekker zeilen over mijn geliefde Kaag.Thuis gekomen waren de rietdekkers op het dak, elke paar jaar onderhoud, kammen snijden en stoppen; het behoud van het dak.


En dan na weer het eerste weekeinde gewerkt te hebben, snel weer het water op met deze warme dagen. Om het ook voor de hond nog een beetje Aangenaam te houden hadden we een parasol aan boord, een beetje schaduw voor het beest.Nog even lekker buiten op de veranda eten, een spelletje met uitzichtEn het definitieve einde van een superzomerwerkvakantie!

12 opmerkingen :

 1. Ha Karen, geweldig verslag, leuke foto van je man en de hond, ze zitten beide zo heerlijk relaxed. Het zeilen ziet er bij jou ook altijd zo relaxed uit, knap dat je de boot zelf bestuurd. Ik ben niet opgegroeid met zeilen zou niet weten hoe dit vrijheid voelt? Ben wel heel veel op de kaag geweest bij mijn tante en oom die een jacht hebben, maar das andere koek dan zeilen natuurlijk.
  Prachtig je sterren en wat wordt de quilt groot zeg. Hoop je snel weer te zien, lieve groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, zelen is inderdaad zalig! En, die quilt wordt zeker reuze, nu is het eind in zicht hoor!

   Verwijderen
 2. Heerlijk, heerlijk , heerlijk, wel hard werken werk, maar ook veel genieten en op zoveel verschillende manieren op het water, wijds water, stads water, 'drenkelingen' redden (wat een avontuur en wat een gastvrijheid) en lekker zeilen en dobberen. Het was een mooie zomer voor jullie dat is wel te zien.
  De quilt wordt geweldig, hoeveel stukjes en hoeveel naadjes zijn dat wel niet??
  Heb genoten van je blogpost, tot snel,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden zelfs 3 keer drenkelingen in een week! En, 300 stukjes per blok, jij mag verder rekenen😍

   Verwijderen
 3. Hard werken maar wat een heerlijke tijd.
  Dit jaar voor ons geen vaarvakantie.
  De boot is binnen in de loods blijven liggen.
  Er moest geklust worden in huis van oudste dochter.
  En ineens kregen we het ook op onze heupen. hihi.
  Nieuw huis gekocht en oude in de verkoop.
  Volgend jaar gaan we de schade inhalen.
  Wie weet wel weer richting zeeland en varen we bij jullie langs...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat enig om jouw verhalen te lezen. Ik ben een keer een midweek bij jullie geweest, dus kan ik mij er een voorstelling van maken. Die quilts worden vast weer heel mooi. Succes met alles en groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha leuk, weer een gezellig blog(je) van jou, altijd zo leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt. Je quilt-top vordert gestaag, het wordt weer een beauty! Heerlijk op het water te verblijven met warme dagen, genieten dus zolang het kan. Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk gevarieerde vakantie heb je gehad, hou er zelf ook van, de afwisseling. En ben, net als jij deze vakantie in Straatsburg geweest. Stond allang op ons lijstje en wat een geweldige stad is dat. De variatie, het Franse en het Duitse, zo veel geschiedenis, zo veel Europees ook, wow, we zijn er vijf dagen geweest maar moeten absoluut terug. Prachtige quilt wordt het, staat ook op mijn lijstje.

  Lieve groet,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen