zaterdag 22 september 2018

De tijd vliegt, ineens is het herfst!

Al weer een paar weken geleden eindigde onze vakantie bij vrienden in Zwitserland, een lang weekeinde in de buurt van Luzern. Op donderdag heen nasr Basel gevlogen , auto opgehaald en naar de plaats van bestemming gereden. Een relaxed diner op het terras boven de Sempachersee, sprookjes(pr)achtig!

Na het eten naar ons hotel gelopen en heerlijk geslapen, ontbijt weer op hetzelfde terras.... Een dagje Luzern stond op het programma, al vaak geweest maar het blijft prachtig; het water, de Kapellenbrücke en natuurlijk de boten. 


Het was heet, heel heet, meer dan 35graden en dan moet je afkoelen, in dit geval met een middagrondvaart van Luzern naar Brunnen en terug. Heerlijk, veel gezien, afgekoeld en gelunched met prachtig uitzicht, onder andere op alle boten van de rederij die je onderweg ziet. Allemaal stoomboten met een waterrad, van 1902 tot 1916 gebouwd en altijd in de vaart gehouden!Natuurlijk een heerlijk Zwitsers diner in Notwil, aan de overkant van de Sempachersee. 
Zaterdag was mijn verjaardag, een verrassingsdag, bij het ontbijt mocht ik, heel hip, op de telefoon mijn cadeau uitpakken... Een prachtig nieuw rek voor de melkbussen voor de deur


Daarna kreeg ik een dagje Zwitserland, heel bijzonder!
We gingen naar het Muotatal, verder en verder tot het eind van de wereld. Daar, was een Pluk van de Petteflat cabinetje, voor vier personen en zelfbediening. Te leuk!!! 


Boven op de Alm waren slechts koeien, een verdwaalde boer en een klein Gasthof met twee kamers voor wandelaars. Wij maakten een korte wandeling van twee uur zonder overnachten, rondje om het bergmeer. Zo rustig, zo mooi, genieten met een hoofdletter!


In het Gasthof konden we kiezen tussen Rösti met Bratwurst of Rösti met Cervelat van de grill, errug lekker met dat uitzicht!


Terug met het baantje en op naar Schwyz, helemaal terug door het prachtige Muotatal.


Het einde van de dag was een verjaarsdiner in Vogelsang, weer met uitzicht op het meer en een heus verjaarstoetje!Terug thuis begint het leven weer, de B&B vol, kinderen verhuizen, nieuwe studies etc. etc.
En dan wordt het 31 augustus/ 1 september, de Klossieverwendagen. Heel veel dames, heel veel quilts en prachtig weer. Lunch in de tuin en Lilies maken binnen, het was oergezellig!


Intussen hadden we de schilders voor de zuidwestkant van het huis, dat heeft in de zon en wind zóveel te lijden dat er echt iets moest gebeuren en, intussen is het weer dik in orde!Op 12 september, na de eerste dag handwerkcafé na de zomer, kwamen Yvonne en Carina logeren. Heel kort nachtje wNt om zes uur stond het ontbijt klaar en vertrokken we naar Ste Marie aux Mines in de Elzas.Schattig hotel in Ribeauvillé,
Heel veel quilts,modern, klassiek, japans, frans, mexicaans en nog veel meer,

Natuurlijk ook de winkels uitgebreid gescand....En de restaurants!

Eenmaal thuis was het al weer Prinsjesdag, al voor de vierde keer mocht ik mee naar Den Haag. Na één keer Ridderzaal sta ik die plaats graag af aan een kind; ik zit liever aan het raam om alles van een afstand te bekijken, zeer de moeite waard.

Komende week geef ik een workshop in Haarlem bij de Sampler, daarna komt Betty Prins hier voor haar SterrenworkshopGeen moment tijd om je te vervelen dus. Intussen mij Karen Styles quiltje afgemaaktEn mijn vest afgewerkt, altind het minst leuke van zo’n breiwerk...
11 opmerkingen :

 1. Nou Karen, je bent heerlijk verwend met je verjaardag, geweldig!
  En je bent weer in volle vaart gestart met het handwerk-seizoen ;-)
  Mooie foto's en een gezellige blog.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal. Ik heb genoten van je reisjes. Zwitserland is prachtig. En dat je naar SMM was, is helemaal fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat waren weer goed gevulde mooie weken!


  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is Zwitserland toch mooi.. Prachtige ook je vest en dan al die aktiviteiten...ik kijk er naar uit om de workshop te geven en jou weer in het echt te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig en gezellig blogje is dit weer.
  Wat ben je toch een bezig bijtje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je weer veel mee gemaakt en gedaan. Allemaal leuke en gezellige dingen. En een prima manier om je verjaardag te vieren, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank voor jullie opmerkingen, helaas kan ik op de een of andere manier niet meer op jullie reactie reageren, het wordt zeer gewaardeerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is je vest mooi geworden zeg, plaatje met die afwerking, en ik kan idd ook niet meer op reacties terug reageren, heel jammer.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je krijgt geen emailmelding meer en kunt dus slechts openbaar reageren

   Verwijderen
 9. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  หนังใหม่

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  รอยัลจีคลับ

  BeantwoordenVerwijderen