zondag 1 oktober 2017

Weer eens iets quilterigs!

Na een zomer die van reizen en vakantie aan elkaar hing, ben ik weer helemaal met twee benen terug op het honk.
Er is hier weer genoeg te doen. De voorbereidingen van het eerste najaarsquiltretreat zijn in volle gang, een heuse hot-line met Carina over alle puntjes op de i. De data van najaar 2018 zijn ingepland en komen vandaag op de website. Ze zitten al bijna weer vol....
Tussen de bedrijven door heb ik mijn Sjaan afgemaakt, ze wacht slechts op de binding en die gaat er vanmiddag aan! 3,5 jaar heb ik haar geaaid, vervloekt, in een hoek gegooid en toch weer opgepakt, heerlijk gevoel dat ze af is!


Ook had ik tijd om mijn projecten per maand af te maken, de Austin Sampler,En de Jen Kingwell in rood wit, we maken hem met zijn drieën, één is de baas en bepaalt het stuk voor de komende maand. September is af en inderdaad kwam gisterenavond laat het deel voor oktober via Whatsapp...  Hij wordt wel leuk!


Ook de sterren vorderen gestaag, echt een onderweg werkje voor wat betreft de sterrendelen; het in elkaar zetten doe ik op onze af-en-toe-bee.In het laatste quiltcafé had Annie haar variatie op de Prince bij zich, helemaal van kerststoffen, in één woord schitterend!


En achter ook!Op donderdag een vriendinnendagje in Zwolle en omstreken; eerst koffie bij mijn vriendin sinds 45 jaar, verjaarscadeaus uitgewisseld, we zijn vijf dagen na elkaar jarig. We hebben ieder zelfs een kind gekregen op elkaars verjaardag!

in de auto naar Staphorst, eerste stop het Quiltpalace, een heerlijk ruime winkel met veel stoffen, pakketten en wol. Moeilijk kiezen als je bijna alles mooi vindt....
Tweede stop was de Lindenhoeve in Zalk, een winkel in het buitengebied, understatement, bomvol met allemaal spullen die je wilt hebben, stoffen, knoopjes, bloempotten, serviezen, veel emaille en een hele leuke eigenaar!
We kregen lekkere koffie en hebben alsof we elkaar al jaren kenden aan de keukentafel zitten kletsen. Uiteindelijk zaten we met de tassen toch weer in de auto, nu naar Nunspeet. Intussen was het drie uur en begonnen de magen toch wel hoorbaar te knorren, een, vooral van buiten, leuk restaurantje gevonden en wat te eten besteld. Nu weet ik weer hoe het vroeger in iedere kroeg rook na jaren roken en bier morsen.... brrrr.
Gelukkig was daar Carmen in de Stitchers Inn, all time favorite, met haar lekker frisse winkel, zalige lapjes en een heerlijk kopje thee! Weer moeilijk kiezen in al dat heerlijks maar uiteindelijk een keuze gemaakt. Oogst van de dag? Vooral veel!


Vandaag maar weer eens opruimen voor ik aan de finale grande van Sjaan ga beginnen,

11 opmerkingen :

 1. Lovely projects and a nice shopping haul.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk overzicht van verschillende quilts en een mooie buit van 1 dag!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker weer het normale leven! We hebben er weer zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk blog-verhaal, helemaal gewijd aan het quilten. Prachtige werkstukken en wat een buit!!!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het quiltgebied i er weer denk ik zo maar. Mooie aanwinsten heb je. En wat heb je weer leuke winkels bezocht. Die Lindenhof! Enig hè? Zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met een (bijna) affo. Wow, de Sjaan, dat is echt een prestatie. Mooie projecten verder te zien, van jou en anderen. Ik moet toch ook echt eens naar Carmen, nog niet gedaan en iedereen is zooo enthousiast. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schitterende quilts laat je zien, zowel die van jou als die van die andere dame en wat doe je weer veel tegelijk!
  Pas nog in Zalk geweest (dierenwinkel) volgende keer aan nichtje vragen om die winkel eens te bezoeken en dan mij eens te buiten gaan aan leuke dingen! Bedankt voor de tip!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind je sterren nog steeds super, doe jij het met het mallenset van Petra? Dat heb ik hier ook liggen, mooie maat zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel moois gescoord op één dag, super leuk allemaal! En de Sjaan, nu echt bijna af!!

  BeantwoordenVerwijderen