zaterdag 5 augustus 2017

En verder gaat de vakantie...

IDe laatste avond op Terschelling hebben we in het Raadhuis gegeten, laatste avond zonder kinderen. Heel relaxed en heel lekker, gezellig flesje wijn erbij en nog steeds niet uitgepraat....
Maandagochtend heerlijk met het tij mee naar Vlieland gevaren, het enige waddeneiland waar ik nog nooit was geweest. 'S middags kwamen de eerste kinderen aan, nog niet bij ons, kind vier kwam dinsdag met de middagboot. Omdat het windkracht 6 was hebben we elektrische fietsen gehuurd om het eiland rond te crossen. 


Het was prachtig, op het strand aan de Noordzeekant werd je gezandstraald maar door de rede duinenrij was het heerlijk fietsen.


Lekker geluncht in het dorp en het kind opgehaald van de boot. Een enorme pan lawaaipasta als diner en natuurlijk krabbetjes vangen en vissen erna!
Een spelletje en op tijd naar kooi.
Woensdagochtend om 8 uur gingen de trossen al. Weer los om gunstig naar Harlingen te kunnen oversteken. Op het zeil en stroom mee waren we er in no-time. En, Harlingen heeft een Albert Heijn, geweldig om na de eilanden even goed te kunnen inslaan. Met een stel grote slungels aan boord is het namelijk niet aan te slepen.
De volgende morgen vroeg al afscheid van twee opstappers genomen, de onze bleef nog even aan boord. En, verrassing: koffievisite, oma met kind drie, ze deden de Elfstedentocht per auto en hadden in Harlingen geslapen.
Rond de middag met veel wind door de sluis naar binnen, we wilden naar Lauwersoog maar het waaide te hard om buitenom te varen. Gelukkig maar, wat was het leuk! In Ritsumasil de nacht doorgebracht ergens aan een weiland en vrijdag via Leeuwarden met de pannenkoekbrug


en Bartlehiem 


naar Dokkum. Midden in de stad een overnachtingsplek gevonden en super gegeten bij de Abdij. Een absolute aanrader! 
De Quiltkoffer gevonden, hij was alleen nog net niet open....
In Dokkum de volgende dag de voorraden aangevuld voor een lang weekeinde in Lauwersoog, de wind ging maar niet liggen. Uiteindelijk stapte dinsdag kind drie weer aan boord en voeren we door de geulen naar Schier.


De haven daar is een belevenis op zich: je kunt er alleen rond hoog water komen en gaan, bij laag water staat er maar 60 cm water en staan alle schepen op de bodem, bizar!


Natuurlijk mocht een bezoek aan de Toxbar niet ontbreken, kind had vier jaar geleden stage gelopen op het eiland en moest er heen! Ze kwam pas thuis toen het al weer licht was....
We konden pas om half vijf in de middag de haven uit dus naar de fietsverhuur, manlief een electrische en kind en ik een tandem. Even wennen maar toen ging het hard!


Wat is het toch een heerlijk eiland!
Helaas moesten we terug want er kwamen veel dagen slecht weer aan,  overgestoken en met veel geluk direct door de sluis, gelijk maar het hele Lauwersmeer overgestoken 


en aan de zuidpunt weer door een sluis. We hebben overnacht in Dokkummer Nieuwe Zijlen, nooit van gehoord dus!
Om niet weer de zelfde weg terug te varen hebben we de mast gestreken en zijn we dwars door de friese Wouden naar Wartena gevaren. Gezellig gegetn in de haven en het kind op de bus naar Leeuwarden gezet, de laatste, om zeven uur!
Ons laatste weekje op de boot is ingegaan, we liggen nu heel gezellig in Akkrum en gaan morgen naar Grou. Dan een dagje skûtsjesîlen kijken in Eernewoude voor we terugvaren naar het westen

5 opmerkingen :

 1. Fijne laatste week vakantie.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke foto's van een prachtig eiland. Geniet er nog van!
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke vakantie, ook iets wat bijzonder moet zijn om met boot overal naar toe te gaan. Alles lekker bij de hand.
  Geniet van je extra laatste week.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen