zondag 23 juli 2017

Verwaaid...

Vandaag een verhaaltje vanaf het prachtige Terschelling, wat is Nederland toch schitterend; je snapt niet dat niet iedereen hier blijft! 10 Dagen geleden zijn we met de boot vertrokken van huis, eerst richting Amsterdam met het plan lekker 's avonds in Volendam een visje te eten. Hoe anders kan het lopen, bij Amstelveen was de brug kapot en lagen we ruim zes uur te wachten. Rond acht uur ging hij met een noodvoorziening een keer open en konden we doorvaren. In Nieuwe Meer maar een haven gezocht en zelf gekookt, ook prima.
De volgende dag voeren we al om negen uur in de ochtend door Amsterdam, heerlijk rustig zonder rondvaartboten; doen we nooit meer anders! Na Amsterdamse mast weer opgezet en naar Durgerdam gevaren. Onderweg een bui op ons kop, niet zo maar een bui maar zo een met hele dikke en heel veel druppels. Je voer gewoon in de mist, de tonnen waren niet meer te zien. Omdat er nog een paar voorspeld waren zijn we in Durgerdam blijven hangen en lekker aan het water gaan eten. En toen, wind, heerlijk uit het zuidwesten, dus met vol zeil naar Enkhuizen gescheurd. Weer een nachtje geslapen en met dezelfde wind de volgende dag over gestoken naar Stavoren. Gezellig in de stad gaan liggen ipv in een van de havens en natuurlijk gaan passagieren!
Omdat we nog een paar dagen over hadden voor we afgesproken hadden met vrienden zijn we Friesland ingevaren, over Warns en de Galamadammen het Heegermeer over naar Gaastmeer, een schattig klein plaatsje aan het Piel.


Onderweg de mooiste luchten...
Vanuit Gaastmeer zijn we naar Workum gevaren, even goed gefoerageerd om de volgende dag naar buiten te gaan. Helaas waaide het zo hard dat we besloten binnendoor naar Makkum te varen, daar te overnachten en de volgende dag naar Harlingen te gaan. Goed besluit, de tocht over Parrega door de smalle sloten en bruggen was schitterend, slechts op de fok vlogen we!Toen werd het menens, voor het eerst het Wad op, ik vond het best spannend allemaal; we hebben bemanning uitgewisseld zodat we ieder een ervaren wadzeiler aan boord hadden, een meisjes en een jongensboot dus. Wat was het mooi, de droogvallende platen waar je als eerste de vogels op ziet landen, een verdwaalde zeehond en het licht, zo helder en zo schoon! 
Natuurlijk blijven we kookfreaks dus in de haven werd een verse Gaszpacho gefabriekt met de staafmixer, beetje luxe moet kunnen, toch?
En vandaag? We keken naar buiten en zagen deze lucht...
Toch nog maar een dagje Terschelling....Geen straf, lekker beetje lezen en een paar steekjes, er ontstaan langzaam wat sterren.
Morgen naar Vlieland, we krijgen alletwee kinderen aan boord voor een paar dagen, we genieten nog even van de rust.

6 opmerkingen :

 1. Nog een heel fijne en mooie vakantie.
  Nederland is inderdaad prachtig.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tocht al zeg! Ooh en je sterren...Ik vond het in Amersfoort ook al zo mooi!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genoten van je verslag. Ja Nederland is ZO MOOI. Nog een fijne verdere vakantie. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, je hebt gelijk: het is in Nederland ook heel mooi.
  En je bent al lekker bezig met je sterren.
  Nog een fijne vakantie verder !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tot nu toe heel mooi. Ja met zo'n vakantie reist Moedertje Natuur ook mee. Ik kan me heel goed voorstellen dat Amsterdam vroeg in de ochtend super moet zijn, altijd wanneer wij er zijn (op land en later in de ochtend) vind ik het weer veel en veel te druk. Op land en wanneer ik op het water kijk. Mooie sterren.... die achtergrond is zo gek nog niet ;-) Fijne vakantie verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie sterren! Je bent weer met een paar mooie quilts bezig!
  Fijne vakantie verder in het mooie Nederland!!
  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen