zondag 22 januari 2017

Van schaatsen en quilten...

Het begon vorig weekeinde met een vlucht naar Stockholm in Zweden. Daar woont een vriendin die ik in 1978 heb leren kennen op een jeugduitwisseling in Frankrijk. Voor onze kinderen volkomen onbegrijpelijk, maar wij hebben elkaar tot we konden skypen en face-timen geschreven. Gewoon op papier, enveloppe erom en een postzegel erop. We proberen elkaar ieder jaar een keer te zien, lukt niet altijd, hoewel we elkaar ook wel eens drie keer achter elkaar in één jaar zien.


Een prachtige stad, zeker met het weer dat we meehadden, strakblauw en -12!


Iedereen genoot van het weer, wandelaars overal, in de stad en op de eilanden


Inspiratie opgedaan voor vakantiehuisjes, alle kleuren, soorten en maten


Met de boot naar het Abbamuseum,


Ontzettend veel lol natuurlijk, dansen , zingen en fotograferen


Maandagavond na het eten weer terug naar Nederland met een gevoel of ik een week vakantie heb gehad. De Chapmanquilt ligt daar nu op de bank, helemaal in goede handen


Thuis direct aan de slag voor ons januariquiltretreat, alle spullen verzamelen voor de goodiebags, boodschappenlijsten maken en menu's schrijven, workshopje voorbereiden etc.etc. We hebben er weer reuze zin in!
Donderdagavond was de nieuwjaarsviering van de EVA, de Eigenzinnige Vrouwen Aangenaam, een netwerk van vrouwelijke ondernemers in de regio. Altijd ontzettend gezellig en inspirerend met in januari een diner. Tot mijn grote verrassing werd ik EVA-vrouw 2017! Ik kreeg een sjerp, een schitterend boeket en een wisselprijs beeld.Ik moet er gewoon nog even van bijkomen! Gelukkig is het wandelweer en is er niets beter dan een lekker ommetje door de winterpracht.


Vrijdagavond kwam er gezellig een kind thuis, ze bleef tot vanavond na het eten.
Omdat er eindelijk ijs is hebben kind drie en ik vanmorgen samen manlief op het vliegtuig gezet en stonden daarna om 9 uur op de schaatsen


Nog heerlijk rustig in een prachtig ochtendlicht werd het snel drukker en hielden we het om 10 uur voor gezien. 


Laatste rondje en een kopje chocolademelk later lieten we de baan aan de grote massa. Even een kopje koffie bij mijn moeder gedronken, ze woont vlak aan de ijsbaan en kwam net binnen na een weekje wintersport. Gelijk weer bijgepraat...
Intussen vordert Sjaan gestaag, bijna alle blokjes en al heel wat punten zijn intussen gequilt, voor de rest moet ik een strategie uitdenken: Sjaan moet af!


En tijdens het denken appliceer ik nog maar weer eens een mandje, ook hiervan heb ik er nog genoeg te doen


Dit is voorlopig wel de laatste, woensdag weer een handwerkcafé en direct daarna een retreat, dat betekent anderen de mogelijkheid bieden hun projecten af te maken!


6 opmerkingen :

 1. En toch vind ik de Chapman quilt mooi! Ze zal er vast blij mee zijn!
  Mooi zijn die mandjes en succes met door-quilten. Schaatsen? Heb het nooit geleerd, teveel jaren in sub-tropisch land gewoond.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn blogje weer. Ik geniet gewoon even met je mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh jij kon schaatsen!
  Hier waren een paar waaghalzen maar ik heb het niet gedurfd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Karen, het Abbamuseum was dus de moeite waard. Ik hoop nog weer eens naar Stockholm te gaan en dan zeker ook het Abbamuseum te bezoeken. Dat jij nog durft te schaatsen. Stoer hoor! Ik waag me niet meer op het ijs! Ik ben toch al bang om te vallen. Als kind heb ik een keer mijn pols en een keer mijn arm gebroken op het ijs.
  Succes met alle voorbereidingen voor Quiltcafé en quiltretreat. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat je goed die sjerp! Wat een enige foto's van je bezoek aan het hoge noorden, de temperaturen heb je voor ons meegenomen ;-)
  Bijzonder, zo'n vriendschap, om te koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja een brief schrijven wat is dat, tegenwoordig krijg je kramp in je vingers van het appen en niet van een pen in je handen. En liepen wij naar de telefooncel op de hoek van de straat wanneer we moesten bellen. En wat dacht je van een opschrijf boekje waar de buurtsuper je boodschappen in opschreef, en deze dan aan het einde van de week werden afgerekend. Jeetje ik word sentimenteel naar aanleiding van je blogje. En dan ook nog ABBA en schaatsen.......
  En ik had me nog zo voorgenomen om niet zo te klinken als mijn ouders en grootouders.......lol.
  Fijne nieuwe week.
  Groetjes Marja
  🌹🌹🌹

  BeantwoordenVerwijderen