maandag 6 juni 2016

De tijd vliegt...

Zó zit je in Amerika, zó ben je al weer een week thuis! Heerlijke dagen gehad met elkaar. Yvonne heeft per dag een verslag geschreven op haar Stitch-and-travelblog.
De eerste dagen thuis nog vol indrukken en verhalen, zodra je weer begint met werken echter zit je weer snel in je normale ritme. Gasten willen eten, drinken, slapen en soms ook vergaderen.
De week begin direct goed met een diëtistenclub die vergaderden met een high tea na afloop. Alles wat moeilijk kon zijn kwam voorbij, glutenallergie, geen schillen van rauwe tomaten, geen vlees wel zalm, geen tarwe...
Probeer er maar iets van te maken!
Het lukte wel hoor maar lastig als je net thuis komt uit het land van gebakken eieren, gebakken spek en gebakken aardappelen


Afgelopen weekeinde had kind 1 zijn 25 diner, iets nieuws of zo? Anyway, 30 man aan tafel in de hitte, het was heel gezellig en veel kon in de tuin voorbereid worden, zoals de asperges....


Schillen en in bosjes van 7 met een slagerstouwtje erom, heel makkelijk serveren en het ziet er ooknig eens leuk uit! Malta erbij met een moot zalm uit de oven, hollandaise erover en klaar is Kees.
Natuurlijk ook een voorgerechtenbordje en tomatensoep met ballen. Ik moet zeggen, kind heeft met alles geholpen en heeft alle tafels gedekt én opgeruimd!

Intussen probeer ik mezelf in te halen met de challenge, ik loop gewoon bijna twee weken achter. Maar, er zit schot in de zaak


En deze,


En nog een paar. Bij de buis probeer ikmojn eenmalaatste reuzenblok te quilten. Als deze quilt af is mag ik pas aan mijn amerikaanse schatten beginnen.


Vandaag gebakken en gekookt voor een vergadeing van morgen, heerlijk aspergesoepje en veel cake en koekjes.
Ook de zeilen hebben we vandaag op de boot gezet, misschien lukt het van de week even een paar uurtjes het water op te gaan, kan ik me al op verheugen!


Het weekeinde komt er niets van; het is immers quiltfestival in Groningen, daar moeten vriendin en ik naar toe uiteraard. Fietsen achterin de auto en op naar het noorden, wie weet zien we elkaar daar...7 opmerkingen :

 1. Oh wat een drukte, maar wel gezellig! Ben benieuwd wat je met je Amerikaanse schatten gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo is dat Karen als je terug komt van een reis. Nog even met één been daar, maar al gauw weer in het ritme van alledag. Ik zeg altijd, vakanties, weekendjes, dagjes uit, verrukkelijk!! Maar thuis is het toch ook altijd weer fijn, ondanks alles dat moet. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik heb ook genoten van de verslagen van jullie fantastische Amerika reis en ja, dan ben je wel meteen erg druk, weer hier in de polder. Prachtig wat je maakt. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je naar Groningen gaat.
  Ben benieuwd wat daar te zien is. Weer stof voor blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een drukte alweer bij jou in Rijpwetering. Zo leuk dat ik me nu kan voorstellen waar alles gebeurt. Ben je jammer genoeg niet tegen gekomen in Groningen, maar het was er geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach ja 30 man no problemo. En dan ook nog eens asperges.... schillen. Hoe haal je het in je hoofd:) We weten dat je die challenge zo weer bij geklust hebt. Pff en ze zijn ienieminie. Sterk dat je je kunt beheersen om niet effe een stofje uit de bundels te vissen. Ze zijn wel errug leuk die bundels. Groningen is een stukje rijden maar als je er eenmaal bent is het toch ook weer genieten geblazen. Leuk dat je met je vriendin weer samen kon fietsten. Je blokjes zijn weer echte snoepies.

  BeantwoordenVerwijderen