maandag 4 januari 2016

Het jaar 2016!

Een heel gelukkig nieuwjaar allemaal! Dat we maar gezond, gelukkig en creatief mogen blijven.
De feestdagen zijn weer voorbij, dagen met een bomvol huis, vrienden en familie en veel plezier en lekkers. 
Traditiegetrouw hebben we 24 december de kerstboom neergezet, lekker laat om hem fris te laten blijven; wij hebben namelijk nog echte kaarsjes en geen lichtjes. 
Kerstavond is ook altijd een familie-uitje, dit jaar vonden de kinderen dat er gebowld moest worden. Niet mijn favoriete bezigheid maar het was leuk!


Natuurlijk daarna thuis worstenbroodjes en soep, dat heb je met een man uit Limburg...
Eerste kerstdag begon met het ontbijt, ook weer zo'n traditie met zelfgebakken kerstbrood en boterklokken. 


Een oude tante opgehaald, oma logeerde al bij ons en de rest van het gezin compleet , heerlijk!
Ook het kerstdiner is traditiegetrouw uitgebreid, er wordt weer lang getafeld, veel gepraat en veel gelachen. Geweldig om weer eens eindeloos veel tijd te hebben met elkaar. Ook in de keuken wordt gelachen...


Zonde om weg te gooien zo'n laatste slok champagne!
Tweede kerstdag is altijd een avond met vrienden, nog uit mijn studentenhuis, heel dierbaar dus. Ooit hebben we door een vakantie één keer geen gezamelijke kerst gevierd en dat was geen succes; het was gewoon niet echt kerst. Dit keer hoefde ik niets te doen en kon ik heerlijk achter de naaimachine om de quilt voor kind drie af te maken. En het is gelukt!


De afspraak voor het quilten is gemaakt, de tussenvulling ligt klasr en de achterkant is onderweg uit Amerika. Gewoon wachten dus.
Gelukkig heb ik altijd Sjaan om me bezig te houden, de hoeken zijn gemaakt intussen,


En nog een roze...

Intussen lag er een puzzel op mijn kamer; welke kleur moet waar, altijd veel geschuif....


Alles is nu geknipt en zit per punt verpakt tot het blikje tijd opengaat.

Oud en nieuw was spelletjestijd, Kolonisten, kaarten en 30 seconds hebben de familie heel wat uren bezig gehouden. Vrienden van de kinderen schoven aan en gingen weer weg, anderen bleven logeren. De wasmachine draaide overuren!
12 uur was hét moment! Goede voornemens, glassje champagne en toast met zalm. Geen vuurwerk maar sterretjes...


Op 1 januari nodigt mijn moeder ons altijd uit voor het diner. Vroeger werd er altijd gegourmet omdat de kinderen dat zo leuk vonden en ik niet. Dit keer had oma een heus diner getoverd met een prachtig hoofdgerecht...


Een heilbot met kruiden in deeg, werkelijk prachtig gelukt!

Vandaag is iedereen weer naar school/werk en naar zijn haar studentenkamer. Wat een rust, daar moet je van genieten! 
Vanmiddag maar eens de tuin in, een rij knotwilgen was nodig aan onderhoud toe; we hebben ze afgezaagd, alles opgeruimd en een stapel gemaakt voor de versnipperaar. Dat is voor als het droog is een dezer dagen...

8 opmerkingen :

 1. De beste wensen Karen ook voor jullie. Jullie hebben genoten, het straalt er van af.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een feest allemaal, heerlijk, daar gaat het toch over met de Kerst, samenzijn en gezelligheid met dierbaren. Gefeliciteerd met de finish van de top voor kind 3! En DJ, wat een pracht wordt dat, ja dat uitzoeken vraagt tijd, maar is zo leuk om te doen. Mooie vis (heb zelf ook helemaal niks met gourmetten), prachtig. Jullie ook de beste wensen voor een gezond, vrolijk en creatief 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

   Verwijderen
 3. Wat zijn jullie een prachtige familie en goed dat jullie de tradities er zo inhouden. Daar zullen je kinderen en (latere kleinkinderen) je dankbaar voor zijn. Veel goeds voor jullie in het nieuwe jaar. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie quilt voor kind 3 ! Erg mooi de rode kompass in het midden en dan om de top een rood randje bij het zachte groen :0))
  je sjaan lapjespunten zijn ook al mooi :0)
  Alle goeds voor 2016 gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke drukke dagen achter de rug, maar dat levert wel erg leuke foto's op van het 'kroost'...Mooie quilt voor je kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook nog de allerbeste wensen! Wat een paar superleuke weken met familie, geweldig! En de top voor kind 3 ziet er supermooi uit, wat ben je toch weer supersnel!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nice Website...
  Hey JOIN now fblikesbot.com and Increase Facebook Likes your profile and websites.
  Increase Facebook Likes and check your website worth worth my websites
  FB Likes and check your website worth Website Value Calculator
  Hot Wallpapers seo tools website
  its may be very beneficial for you also really

  BeantwoordenVerwijderen