woensdag 9 december 2015

Quiltbestelling....

Als je een quilt cadeau geeft aan een kind kun je direct aan de slag. Altijd hebben kind drie en de oudste geroepen dat ze zo'n 'tutding' niet hoefden, maar na het zien van de geknoopte quilt werden de meningen bijgesteld. Eerst is er nu een groene quilt besteld, genoeg in huis gelukkig, ook al is het mijn kleur niet....


Daar moet ik wel iets van kunnen maken, even in de boeken gesnuffeld, en ja hoor, iets gevonden!

Iets groter dan het patroon en klasr is Kees! Even moed verzamelen want er is meer werk aan de winkel!
Blok drie van de negen is af, ben begonnen met het quilten,en blok vier heb ik in elkaar geplakt


Vandaag in het café tussen de koffies en lunch door een pasr steekjes gezet en direct weer iets gezien dat ik ook wil maken, de Road 66 van Di Ford, prachtig gemaakt door Liesbeth!


Ook deze Drayton Hall was de moeite waard, zo anders dan de mijne door de lichte rand, prachtig van Ria. 


Natuurlijk gebeurde er meer de afgelopen weken, na het Leeuwarden avontuur ben ik alweer op en neer naar Groningen geweest voor een verjaarslunch met kind twee en ga ik morgen op kamerjacht in Leeuwarden met kind drie. Daarna blijf ik in het westen voorlopig!
Voor kerst zijn de voorbereidingen in volle gang; in de Bed &Breakfast staat de boom,

En intussen hangt de inhoud van deze auto...


Als kransen aan de stalmuur en voordeur,Gisterenochtend hebben we gewapend met snoeischaar de boomgaard onder handen genomen. Achter de kas was een klimop komen aanwaaien en had heel goed zijn best gedaan!  Hij kan opnieuw beginnen want er is bijna niets meer van over. Ook de schutting achterin bleek behoorlijk begroeid, deze vooral met leuke pruikjes erin. In ruil voor een kerstbrood uit eigen keuken heeft een vriendin alles ingeladen en vandaag in deze vorm uitgeladen. In het café wilde men direct een workshop... Dames, de afspraak is gemaakt, we gaan niet snoeien dit najaar en tegen kerst knippen we alles kaal en gaan kerstkransen maken. Voor de lunch laarzen aan en knippen, na de lunch binden!
Zet het vast in de agenda voor december 2016; nooit op tijd genoeg om plannen te maken!

7 opmerkingen :

 1. Nog even en je struint de gemeente stort af op takjes, besjes noem maar op.
  Kransen zijn heel mooi geworden. Succes met je quilts op bestelling. :)
  Je blokjes zijn mooi. Je kan weer steekjes zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig en gezellige plaatjes laat je weer zien. Ik ben ook met dezelfde top bezig, die jij gaat maken voor een van je kinderen.
  Prachtige kransen!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat was er weer veel moois in het cafe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Top projecten en een top plan voor 2016, de laarzen staat klaar ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat genoteerd! Nu alleen nog op laarzenjacht;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaat lekker daar! Of je het zo erg vindt om voor de ouderen jeugd een quilt te maken, je staat gewoon te juichen yes ze willen er ook 1!!! Van mamas hand:):) nwat een goede deal ik een brood jij een paar kransen. Mooi en meteen een leuke workshop. Ja dat gekachel naar het noorden is wat. Je blijft rijden maar met resultaat een leuke kamer voor dochter 2, mag je je daar ook weer uitleven. Helemaal leuk. Nou succes met al het groen wat zal je B&B heerlijk ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat ik vorige week niet kon vanwege een tandartsbezoek (2 vullingen vernieuwd, auau); er was weer veel moois te zien.
  Leuk ook, zo'n nieuwe quilt voor een kind !

  BeantwoordenVerwijderen