donderdag 9 juli 2015

Zwemmende Sjaan!

Niet helemaal hoor, slechts één blokje. Zoals altijd als ik een aantal blokjes gemaakt heb, speld ik ze op een ondergrond en spuit ze nat. Deze manier van Juud werkt geweldig, ze zijn plat en in model na het drogen. 


Dit keer echter begon er één rood direct af te geven, helemaal niet leuk!
Dus, zwemmen maar in een badje van azijn met water, hoop dat het helpt want het was een tijdrovend blokje!


Intussen is het droog en ziet er weer netjes uit.

Deel vijf van de Summer Sampler is ook gearriveerd, stofjes erbij gezocht en met boek weer volgens de snelle snijmethode gesneden. Mooi klusje voor vanavond op de bee...


Met drie plus-dames van de bee heb ik vrijdag een dagje gequilt in het Blauwe huis, het was zo warm dat we uiteindelijk maar zijn gaan zwemmen, én bommetje springen! Hoe ouder hoe gekker. Lekker met het bootje er naar toe gevaren,


Een lunchje op de veranda,


Een showtje,


En ontzettend veel lol!

Het was een soort duiventil hier, drie kinderen met ieder een vriend of vriendin bij zich, mijn vriendinnen, 16 gasten in kamers en pipowagen en oma, maar die wilde in haar sloep slapen bij ons voor de wal. Heel gezellig allemaal, maar toen we zondag ook nog vrienden te lunchen hadden gehad en er 31 dekbedovertrekken met lakens en 50 kussenslopen in de was en in de wasmand lagen was het genoeg. Alles opgeruimd, gestreken en weer opgemaakt, de AGA uitgezet en een poetsbeurt gegeven; als nieuw!


De borduurmachine staat voor vanmiddag klaar, voor een vriendin moet er er even monogrammen op een tafellaken met servetten gemaakt, dat wordt altijd prachtig! Sowiesi is hij veel gebruikt de afgelopen dagen; kind vier is op weg naar Japan en heeft voor zijn gastgezin geborduurde handdoeken bij zich, hoe hollands wil je het hebben...


Meteen erachteraan een label voor de Battlefield gemaakt, vanmiddag mag ik deze quilt weer ophalen in Rijnsburg, joepie!


Binnen een week heeft Margareth hem gequilt, helemaal super! In het weekeinde kan ik mooi een binding er om fabrieken en is er weer een bed "winterklaar" .
Aan het frame gespeld was de top al leuk; ik kan niet wachten om het gequilte resultaat te zien...


Als laatste nieuwtje; ons kippetje heeft het helaas niet overleefd, zaterdagochtend was hasr lastste opleving, ze bewoog weer en al at wat gekookte rijst, een half uur later was ze niet meer bij ons. 

13 opmerkingen :

 1. Leuk, leuk en leuk, jij bent altijd een bezige bij, sneu voor het kippetje, en je battlefield ziet er super gaaf uit, leuk dat deze ook (bijna) klaar is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezelliheid en lol...zag van t helemaal voor me wat je schrijft ha ha..
  en prachtige quilt(s) :0))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij jou/jullie is het nooit SAAI. Wat een bedrijvigheid en wat heb je een energie. De quilt is prachtig, de top bedoel ik en de AGA blinkt je weer tegemoet. Geniet lekker verder. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heerlijk dat je op het spanbord hebt ontdekt dat het rood afgaf. Dat had je niet in de wasmachine willen hebben. T blauwe huis, een vol huis, een over volle wasmachine, je bent er maar druk mee! Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellige drukte en ondertussen met weer zoveel taken bezig.Zielig voor het kippetje.

  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei wat een was! Maar Karen fixt het wel eventjes! Wat lijkt het me gezellig bij jou. Ik ben van plan om na de vakanties een keer naar jouw Quiltcafé te gaan. Mooi hoor The Battlefield. Hoe lang gaat zoonlief naar Japan? Is dat een uitwisseling? Wel bijzonder. Groetjes en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat je ueberhaupt nog tijd hebt om te quilten en te bloggen, wat een drukte! Maar het klinkt wel allemaal super gezellig! Wat zullen ze in Japan blij zijn met de handdoeken, ze zijn echt mooi. Net als de AGA, wat is die toch geweldig en ik blijf die kleur het einde vinden. Geniet van het weekend (zal wel weer druk zijn bij jullie)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach....wat zielig voor het kippetje! Nou, het resultaat van het quiltwerk hebben we gisteren kunnen bewonderen, zag er weer super uit! En dan die handdoeken, wat een mooi cadeau (misschien iets voor volgend jaar???)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellige drukte bij jullie! De Battlefield quild is prachtig en bedankt voor de tip van azijn bij doorgelopen kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie kleurtjes weer bij je Summer Sampler.
  Wat een geluk dat je dat ene lapje nu op tijd in de azijn met water kon stoppen voordat hij de quilt kon doen verkleuren !
  Fijn weekend, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie kleurtjes weer bij je Summer Sampler.
  Wat een geluk dat je dat ene lapje nu op tijd in de azijn met water kon stoppen voordat hij de quilt kon doen verkleuren !
  Fijn weekend, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat gaan leuke dagjes altijd snel voorbij hè? Voelde als een minivakantie, heerlijk. Je quilt is superleuk geworden. Wat heb jij toch een productie staat ik iedere keer weer versteld van.

  BeantwoordenVerwijderen