donderdag 16 juli 2015

Het blijft eng...

Een Affo in de wasmasjien doen...


Ook al doe je er een doekje (die waren even op helaas) of een schepje Vanish (of twee) bij, het blijft een spannende bezigheid.
Ne een enerverend weekeinde in Groningen en een logeerpartij is de rust weergekeerd. Omdat de studentenvereniging van kind twee 200 jaar bestond en dus haar 40e lustrum groots vierde, waren wij uitgenodigd voor de familiedag. Het begon met een lunch op haar dakterras, de zes huisgenoten hadden voor alle ouders en broertjes en zusjes een feestlinch klaargezet; heerlijke broodjes, rauwkost voor het broodnodige gezond en een lekker glaasje! Om drie uur met bussen naar het lustrumterrein, heel veel bier, oesters, jenever en nog veel meer te krijgen! Toch maar even in de stad gaan eten voor het gezellig.....
Grappig genoeg kwamen zelfs wij weer jaarclubgenoten en bekenden tegen die ook studerende kinderen in Groningen hebben, heel gezellig allemaal. Wij verlieten niet als laatsten het feest, tegen middernacht vonden wij het mooi geweest; het was wel een vroege avond volgens de jeugd; om drie uur gingen ze al dicht!!!
We sliepen in een bijzondere B&B in de stad, het heette Atelier, en volgens mij sliepen we ook in het atelier


En aan de andere kant van de kamer...


Heel ander concept dan bij mij. We hadden een geweldig ontbijt met bosbes-bananen-kokospannenkoeken, helemaal glutenvrij. Niet dat dat mij wat uitmaakt maar voot gasten met een glutenallergie is het altijd leuk om weer eens iets anders te krijgen!

Na het ontbijt met gezwinde spoed naar Alkmaar om een oude, de laaste van9, oom en tante op te halen voor een logeerpartij. Op Schiphol nog een tante uit Twente opgehaald en op huis aan.
Allemaal ruim over de 80 en tegen de 90 word de wereld wat kleiner en vonden ze het heerlijk om een paar dagen verwend te worden. We hadden een gezellig diner, een lunch met wat neven en nichten uit de buurt en een boottochtje. Ze fungeerden als geweldige hulptroepen  nadat ik de bessenstruiken had gestript,


Gezellig rissen met elkaar, net als vroeger..., alles in de pan,


Potten vullen....


En een etiketje erop


Gisteren hebben we een rondleiding van manlief in de Eerste Kamer gehad en de logeerpartij afgesloten met een lunch aan het water; om niet te vergeten deze dagen, heel waardevol!


Na alle opruimwerkzaamheden vandaag eens even de blokken van de Summer Sampler week 6 gesneden, vanavond op de bee mogen de in elkaar!


Rij K van Sjaan zit in elkaar en mag straks aan de lap tot nu toe. Rij L is gesneden en mag mee naar het Blauwe Huis.

6 opmerkingen :

 1. Wat een gezellig blogje, altijd weer leuk om even bij je te buurten.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog heb je, en een hele leuke post! Lijkt me inderdaad erg spannend, je quilt in de wasmachine, al die uren werk en dan komt ie er verkleurd uit... Je reinste nachtmerrie. Groetjes, Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om nog oom's en tantes te kunnen verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is je quilt mooi uit de was gekomen zoals we gisteren hebben mogen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoveel drukte en gezelligheid weer! Hele aparte B&B zeg, daar in Groningen... Lees van Yvonne dat het goed gegaan is met de quilt, gelukkig maar weer. Fijn weekend toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een aparte b&b. Hilarische foto's. Even iets heel anders dan bij jou. Je quilt is weer een beauty en gelukkig niet door gelopen. Wat is je volgende affo?

  BeantwoordenVerwijderen