maandag 4 mei 2015

Ik ben er nog!!!

Heel lang niets geschreven, maar nu is het dan weer eens zo ver!
Nadat de timmermannen vertrokken uit de Pipowagen barstte hier het hoogseizoen los. Veel, heel veel gasten en nog veel meer was. 10 machines op een dag is heel gewoon, gelukkig is dat allemaal in een apart washok en heb ik meters waslijn; zo wordt wassen leuk! Die wapperende lakens en slopen in de hollandse wind, heerlijk fris wordt alles.
En, met een altijd op zwart zaad zittende studerende dochter ben ik verzekerd van strijk, afhaal en stofzuighulp. Terwijl zij haar zakgeld verdient koop ik mijn vrije tijd, hele goede deal voor beiden.
Wel zelf gedaan is de inrichting en poetssessie in de Pipowagen; alles staat klaar voor de eerste, eigenlijk tweede, huurders deze week. De bedden zijn opgemaakt,


De tafel is gedekt,


Alles staat klaar om te gaan kokkerellen,


En dit terrasje heeft alleen de zon nog maar nodig


Gelukkig heb ik ook nog tijd om te fröbelen, eindelijk de laatste steken aan de AWS gequilt, de binding erop gezet en in het masjien voor de antieklook,


Niet doorgelopen... Even in de droger en hangen maar!


De laatste Affo mag altijd in het quiltcafé aan de muur, als het past dan, de Stonefields was te groot.

Vorige week woensdag toog ik met Yvonne naar Dronten, op bezoek bij Carina voor de al lang afgesproken "quilt in a day" . Natuurlijk begonnen we met koffie PLUS!


Ook Carina is besmet door het engelse serviezen virus en spaart en spaart....


Begint al een aardige verzameling te worden. En toen, de naaimachines in de aanslag, voorbereide stroken uit de doos en GAS!


Carina had een paar prachtige charmpacks tot stroken gestikt; maar hoe nu verder. Verleggen en nog eens verleggen en snel vastzetten. Ertussen komen randen met zogenaamde Wonky stars, sterren met ongelijke punten, ontzettend gaaf!
Yvonne werkt stug door aan haar schitterende Guute, ze zag de naaimachine niet zitten. Groot gelijk want ze maakt zulke mooie dingen met de hand!
Ik had thuis vast mijn blauwe voorraad aan repen van 3,5 inch gesneden. Deze met lichte banen ertussen aan elkaar gestikt en weer gesneden. Razendsnelle methode, na een paar uur had Wiebe de hond, van Yvonne, al een dekentje!


Gisteren thuis nog een uurtje gas gegeven en de top voor de jongste zoon is 2,10 bij 2,10 meter, af dus!


Deze top ga ik knopen, van planken heb ik een frame gebouwd op de juiste grootte, met klemmen wil ik de drie lagen stevig vastzetten en dan knopen. Moet wel buiten denk ik. Het is een gevaarte, als je er omheen wilt lopen moet je de ruimte hebben!
En, evenlang als de hele top voor de jongste deed ik over dit priegelblokje voor Sjaan, ben dan ook zeer teveden....


De rij is af, wordt vervolgd...

10 opmerkingen :

 1. Lekker actief bezog. Daar krijg ik als lezer ook energie van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je AWS is echt weer schitterend!
  Leuk zo'n snel project tussendoor.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk kan jij verzetten in korte tijd. Zowel in om en het huis als aan quiltwerk. Geweldig! De pipowagen ziet er heel gezellig uit. En jouw quilts zijn weer heel mooi.
  Groeten en een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je pipowagen is helemaal te gek geworden.
  Zo vrolijk met al die rode stofjes. Wat zullen je gasten daar heerlijk in slapen.
  Je bent verder ook heel creatief bezig geweest.
  Het ziet er allemaal weer perfect uit.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je Antique Wedding Sampler een schoonheid geworden! Ze staat hier heel hoog op het Wim-metjes lijstje. Ik vind het heel knap, dat je met al het werk rondom de B&B nog zoveel tijd kunt vinden voor je hobby (ook al krijg je hulp van je dochter; dan nog...).
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens je een heel goed seizoen toe. Je Wedding sampler is echt prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die Pipo wagen lijkt me fantastisch om er een keer in te slapen.
  Je bent druk geweest hoor, maar volgens mij stop jij ook nooit he?
  Je antique wedding is echo ten plaatje.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet je pipowagen er fantastisch uit. En wat ga je snel met je quilt. Hier gaat het niet zo snel jammer genoeg met een man die een hersenbloeding heeft gehad. Maar we gaan stug door elk steekje is er een.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je mamalou huis is te fantastisch zo mooi en heerlijk die frisse rood witte dekbed overtrekken. En wat ben ik een naaper he met het servies :) ben er elke keer zo blij mee moet er elke keer om lachen ook om hoe ik het heb verzameld. Tja en dan die enorme energie.... Alsof het je niets doet en bulkt van de tijd. 10 wasmachines vol pffff zelfs met een dochter die ingehuurd wordt. Je quilt voor je jongste zo eenvoudig maar zo top. Ik ben benieuwd naar je knoopconstructie. Tot een volgende blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je gaat weer als een razende! De pipo-wagen ziet er zo uitnodigend uit! En gefeliciteerd met weer een prachtige affo! Dat is een patroon dat ook nog op mijn verlanglijstje staat, heel mooi zoals hij nu bij jou hangt. En dan weer even doorrazen met een quilt voor zoonlief, wel ja. Het wordt tijd voor een break... toch?

  BeantwoordenVerwijderen