maandag 9 maart 2015

Hij staat!

Eindelijk was het zover, de pipowagen werd afgeleverd!
Het had heel wat voet in de aarde, de vrachtwagen kon de dijk niet op, de chauffeur dacht dat we die laatste paar 100 meter wel even met een paar konden duwen. Mooi niet. Op het parkeerterrein van het sportpark werd de wagen neergezet,


Het trekkerbedrijf koppelde aan en vandaar heel langzaam dwars door het dorp naar ons huis; dat ging goed!


Maar toen: een scherpe bocht door het hek, zeker 10 keer steken, opnieuw beginnen en de palen uit de tuin van de achterburen halen, het paste allemaal precies...Toen moest hij op zijn plaats, met de trekker ging het niet, deze moest dan ook blijven staan, afkoppelen dus maar en vast schoonmaken in afwachting van een trekrobotje.


In de bedden en eronder,


Eindelijk, wat duurt twee uur soms lang, kwam de robot met de rijplaten en kon het karwei beginnen. Uiteindelijk nog een boom omgezaagd, maar om vier uur stond hij op zijn poten, helemaal waterpas!


De electricien kwam terwijl de vrachtwagen ging, strakke planning. 
Het weekeinde hadden we leeg gepland om in te richten en verder schoon te maken, de gordijnen te maken en de laaste spullen aan te schaffen. Hoe anders kan het lopen...
De laatste tante van manlief overleed op bijna 90 jarige leeftijd en we moesten zaterdag naar de andere kant van het 
land voor de crematie. Wel 's morgens nog naar Ikea, dat kon precies. Zondagmorgen om 8 uur zat ik al gordijnen te naaien, de verloren tijd moest ingehaald, het is wel meteen een ander gezicht,


En binnen


Zelfs de badkamer kreeg een gordijntje,


Morgen komt de bouwer nog een daje met een paar man terug; een lijstje na oplevering moet nog afgewerkt en het elektriek deed het niet. Ben benieuwd...kunnen dan eindelijk de meubels erin en de bedjes opgemaakt?
In ieder geval kan ik morgen aan de slag, er ligt stof voor een feestjurk, doorwerken want donderdag moet hij mee naar Suriname!
Mijn quiltwerk heb ik uitbesteed, de sterrenquilt voor mijn dochter, met wie ik naar Paramaribo ga, is weggebracht naar dezelfde quiltster die mijn Stonefield zo mooi heeft gequilt.


Als we over 12 dagen terugkomen staan bijna de eerste huurders op de stoep, zij zien alleen de deurmat en weten niet hoe precies alles paste in de tijd.....


20 opmerkingen :

 1. Wat een spektakel zal dat geweest zijn. Leuk hoor overnachten in een pipowagen. En met een borreltje op in het bovenste bed kruipen:)

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een hele onderneming met een strakke planning! Jullie zullen wel bekijks hebben gehad! Leuke rode gordijntjes en accessoires.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat blijft inrichten toch een leuke klus! Mocht ik je niet meer spreken, geniet in Paramaribo. Ga je daar iets bijzonders doen behalve vakantie vieren? Kijk uit naar je verslag. Goede reis en geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een avontuur, maar wat ziet het er nu al leuk uit.
  Veel plezier op je reis, geniet er van en kom veilig weer thuis.
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, jij bent wel toe aan een paar weekjes vakantie volgens mij! Het gaat er al gezellig uitzien in de Pipo wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk zo'n pipowagen, ik droom al van zoiets in onze franse tuin...maar wat een gedoe om hem op jullie terrein te krijgen...
  Veel plezier in Paramaribo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tjonge... wat spannend.... maar het resultaat mag er zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is hij enig, de pipo-wagen! Wel even een gedoetje, maar hij staat! Ik ben heel benieuwd! En Suriname, bofkont! Mijn man is er meerdere malen geweest, zowel prive als zakelijk, hij vindt het er helemaal geweldig. De prachtige natuur (ga je nog een boottochtje maken?), de mensen, het eten, de sfeer... een hele mooie reis toegwenst, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat was wel heel spannend van de week maar wat een mooie aanwinst. Misschien kom ik hem morgen in het echt bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke pipowagen...
  En al helemaal gezellig...
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk! een Pipowagen, het is wel een hele onderneming geweest maar dan heb je ook wat! gecondoleerd met je tante, maar ja, op die leeftijd kun je het wel verwachten.
  Veel succes met jullie gasten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een organisatie, maar allemaal mooi gelukt. Ziet er geweldig uit en zo gezellig met al dat rood. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tsjonge wat een onderneming en spannend zeg! Maar het ziet er al knots gezellig uit hoor!
  Fijne reis naar Paramaribo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je Pipowagen wordt vast erg gezellig !
  En die sterrenquilt voor je dochter is erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gezellig om daar in te vertoeven.
  En wat een sfeertje al hoop voor dat alles op tijd klaar komt veel plezier in Suriname.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg leuk die pipo wagen! wat een gedoe, arme boom moest het ontgelden.
  Nou die kom ik een keertje bekijken hoor die wagen.
  Veel plezier in Paramaribo.
  goede reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is best een heel werkje, de Pipowagen plaatsen en inrichten, maar wat zal hij uiteindelijk geweldig leuk worden! Je sterrenquilt is ook prachtig geworden.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hij is er ....even je blogje gemist. Je bent dus nu een echt mamaloe:):): leuk,de ruitjes gordijnen hoort er wel beetje in he. Maar wat een heisa om hem op zn plaats te krijgen maar effe doorzetten en het is ook weer gelukt. Heel veel plezier ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wouw wat een schitterende pipowagen
  Fijn weekeinden vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen