dinsdag 7 oktober 2014

Een hond en een kokende oma...

Het was weer een heel bijzonder weekeinde, niet alleen door het schitterende weer. Zelfs de kippen lagen te zonnen.Op vrijdag kwamen voor alle kamers de gasten binnen; er waren zeilwedstrijden in de optimist dus veel ouders met kinderen in grote auto's met nog veel grotere aanhangers. Één viel op dat het een dichte aanhanger was, het leek wel de plaatselijke slager.
Deze mensen hadden twee honden bij zich, op de website staat dat ze niet meemogen maar dat wisten ze; de honden sliepen in de koffer (het waren belgen, vandaar de verwarring). Toen ze hun ontbijt opschrokten buiten bij de auto, stond ik met hun baas te praten. Het waten schatjes zei hij, en zo zagen ze er ook uit, een spaanse waterhond met veel krullen en een Aredale (of airdale?) terrier. Deze laatste dacht denk ik dat ik bij het ontbijt hoorde want voor ik het wist hing hij in mijn bovenarm.
Een flinke hap met, nu, een reuzenblauwe plek. Omdat ze voor Pasen weer wilde bespreken heb ik toch maar geopperd de honden thuis te laten...
Zaterdagavond was er ook nog een kookworkshop, 13 leden van één familie kwamen koken. Drie generaties met een fantastische indische oma aan het hoofd!
Ze was 95, zat in de keuken tussen haar kokende kindrtem en kleinkinderen en hielp waar mogelijk. Ze vertelde ladt ban haarnieren te hebben, ze mocht maar een halve liter per dag drinken; volgens mij had ze het opgespaard want die halve liter dronk ze aan tafel in de vorm van wijn! Wat een prachtmens!
En, na veel werken is het goed duiken in de lapjes, heerlijke blokjes Stonefield, zoals deze...,


En deze,


En natuurlijk deze...


En, het schatje van de week,


Tijdens de steekjes de kweeperenoogst verwerkt, een teil vol


In vieren in een laagje water koken en door de roerzeef,


Inkoken, suiker erbij en dan de potten afvullen,


Lapje knippen, touwtje er om en klaar is Kees.


Als laatste natuurlijk een huisetiket waar op staat wat de inhoud is...

9 opmerkingen :

 1. Dit vind ik niet leuk....je arm bedoel ik....wat moet je zijn geschrokken :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal je wel gevoeld hebben en nog voelen. Zo'n hond die aan je arm hangt. Had het laatst met de kat van de buren. Eerst likken en ineens hing ze er aan. Je kon het dagenlang zien.
  Wat een mooie blokjes van de stonefield. En de laatste is echt een schatje.
  Kweeperenjam ken ik niet maar wat een mooie kleurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jaja, dat zeggen ze altijd: ze doen niets, zijn zóóó lief!! Je bent mooi de pineut!! Ik hoop dat je er niet teveel last van houdt, beterschap!! Gelukkig kon je nog wel lekkere jam maken en aan je Stonefield, het is en blijft een beauty!!!
  Dahag, bezige bij, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was dus inderdaad wel een live hond! Wat zal je geschrokken zijn. Je Stonefields blokjes zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had ook zo'n Indische tante. Altijd dikke pret. Heeft ze niet de leiding genomen in de keuken?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmmm, herlijk kweeperen, wat zal het gegeurd hebben in jouw huis!
  Geweldig het verhaal van de Indische dame van 95 jaar!
  En bah die honden kwamen bij mij het erf niet meer op, zo naar en schrikken als ze bijten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zit even te genieten van je Stonefield blokjes. Ik ben deze week pas begonnen en ben natuurlijk heel benieuwd wat me nog te wachten staat :-) En iech, van die grote honden! Je bent er nog goed afgekomen. (Ik heb niks tegen honden hoor met 2 spanieltjes).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte met je arm !
  En tvziet er allemaal heerlijk uit,
  ook leuk je eigen etiketten... T donkergroene lapjes deksel op de pot van en t blauw erbij staat heel origineel :0))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, die verhalen van jou, heerlijk, stoute hondjes (al is dat natuurlijk minder met die arm... sterkte!) en Indische omaatjes met een voorliefde voor wijn... er komt nogal wat voorbij in de B&B! En kweeperen, heeeerlijk! Krijg wel eens een pot kweeperen compote van vrienden met een boerderij... voor bij wild..... zalig! Mooie blokjes weer, zeker dat sterblokje! Denk dat deze week heel quiltend NL ontploft met het Stonesfield virus...

  BeantwoordenVerwijderen