maandag 5 mei 2014

Nog meer blokjes...

Terwijl mijn gasten aan het ontbijt zitten en ik met een kopje koffie de dagplanning maak, een projectupdate.
Sjaan vordert gestaag, behalve rij G is nu ook rij A bijna af, wat een gepriegel!Daar heb ik wat op gevonden; een nieuw project, de intussen welbelende Stonefielsquilt van Susan Smith. Toen het patroon uit Australie aankwam sloeg de onrust toe!
Wat een leuke blokjes, en vergeleken met Sjaan zo lekker groot! Als je begint ben je verslaafd, je restenbak op zijn kop en uitzoeken maar. Al die ieniministukjes waar je ooit nog eens iets aan zou kunnen hebben, komen ineens van pas.
Zelfs dat kleine stukje kerststof met hertjes mocht er in.Het ene blokje na het andere rolt van de naald, en steeds smaakt het naar meer...


Maar, het afgelopen weekeinde werd niet aan steekjes besteed, er werd opgeruimd in het bos bij het Blauwe Huis. Dochter uit Groningen kwam met vriendinnen helpen, zelfs oma ging mee!


Een zaagpartij en een reuzenvuur zorgden ervoor dat we gewoon klaar zijn; laat die zomer maar komen.


Oma heeft het hele terras van onkruid ontdaan zodat we heerlijk op een schoon tegelwerk thee konden drinken. 's Avonds kwamen ook kind 3 en 4 op de fiets aan om mee te eten en te borrelen. 

Alles was meegekomen op de boot, tassen voer voor 8 personen en een hond. De laaste vindt het geweldig op de boot en gaat met haar dikke billen vol in je uitzicht staan.

Op de dijk om 8 uur de stilte in acht genomen, aan die stille plas is dat toch wel extra bijzonder!
Vandaag de vlag uit om de bevrijding te vieren.

In de B&B hadden we gasten uit Engeland die hier waren om hum zwager en oudoom te herdenken die bij Makkum was neergeschoten. Zondag was de herdenkingsdienst en vandaag werd hij geëerd op de militaire begraafplaats. Heel bijzonder om te zien dat deze boordnavigator in de familie een ware heldenstatus had, en dat terwijl niemand van de aanwezigen hem leven gekend heeft.
Vanmiddag is de laaste naailes; na 22,5 jaar stop ik ermee, een mooi moment, met taartjes vieren we het afscheid/ nieuw begin.

8 opmerkingen :

 1. Wat een welbesteed weekend en wat bijzonder toch al die gasten allemaal met hun eigen verhaal. Je kunt er ondertussen wel een boek over schrijven denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies wat Yvonne hier boven zegt, je kan wel een boek schrijven over al je gasten en hun verhalen.
  Dit jaar ben ik hier in Makkum niet naar de dodenherdenking geweest. We wilden het wel weer eens voor de tv zien. Anders had ik jou loge misschien wel gezien.
  Vorig jaar mocht jongste dochter de krans leggen. En 5 jaar daarvoor mocht oudste dochter bloemen leggen bij het monument. Zijn nu eenmaal momenten in de geschiedenis die we niet zomaar voorbij mogen laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is weer e.e.a. voorbij gekomen bij jou, wat een verhalen, bijzonder hoor. Leuk om eens wat gezichten van de familie te zien, ziet er vrolijk uit allemaal. En welverdiend die maaltijd na al dat harde werken!
  Je hebt de vaart er weer in met allerlei blokjes.
  Geniet van het mooie weer vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super wat maak je veel moois en wat je weer een hoop beleefd!!
  gezellig he? Al die kids en oma erbij.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je lekker bezig en het wordt natuurlijk weer prachtig! Bijzonder om zo samen de gevallenen te herdenken en de vrijheid te vieren! Wat een afscheid zal het zijn, geniet er maar van! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Stonefieldsquilt vind ik ook zo prachtig. Ook niet in het minst omdat de blokken zo lekker groot zijn vergeleken bij die van onze Sjaantje. Jammer dat ik het niet in Nederland kan kopen want dan deed ik het zeker. Veel succes bij het maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo heb je heel bijzondere ontmoetingen!!
  maar ook hele gezellige: met de hele familie aan tafel...;)
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gepriegel he het is wel af en toe een mopper quilt he. Zo van waar ben je aan begonnen:) ja die stenenquilt het is me wat. Maar moet hier nog wel even wachten. Maar hij is wel leuuuuuuuk. Gezellig al je kinderen im je heen wat een rijkdom! En ook je moeder nog. En gezellige bezoekers met een verhaal. Enfin een leuke woelige tijd. Je gaat vast de naailessen niet missen.

  BeantwoordenVerwijderen