dinsdag 1 april 2014

Quilten in de zon

Kennen jullie ook dat gevoel, net alsof je op schoolreis gaat. Maandag was het zover. Patricia was om even over negen bij mij met een cadeautje voor Juud. Een heel handig dienblad met vakjes voor op schoot, alle vakjes gevuld met een flanellen lapje en erop een mooi stofje. Hier hebben we nog wat stoffen uitgezocht en afgesneden voor de Stonefields quilt in wording. Lieve pastelletjes en zo! Om kwartvoor tien zaten we in de auto richting Het midden van het land.
Een zonovergoten dag, bij Juud aangekomen stond de koffie klaar, natuurlijk in de tuin. Alle quiltspullen mee en heerlijk in de zon. 
Natuurlijk de schatten bekijken; heel leuk pm te zien dat iemand andres' quilt er ook heel anders uitziet met andere stofjes. Bijvoorbeeld de Farmers Wife:


Errug leuk met al die gekleurde cornerstones!
Patricia is in de ban van de poppenwieg van de kleuterschool, niet echt die natuurlijk masr zo'n zelfde. De wieg is bekleed, heeft een hemel en krijgt nu een sterrendeken in prachtige zalmtinten.


Ik heb heerlijk aan mijn blok 14 van de AWS gewerkt. 


En...... Uit de 'rode' schatkist mochten we lapjes snijden voor rooie Sjaan! Wat een snoepwinkelgevoel!


Met nog wat rode lapjes van Patricia erbij kan ik even vooruit!
Om vier uur was het schoolreisje afgelopen, een werelddag! Dank je wel Judith voor dit feestje, lekkers, een superlunch en heerlijke gesmolten paaseitjes!

Thuis gaat alles door intussen, vooral in de tuin. De kas is ingezaaid, de raapsteeltjes, spinazie en radijsjes schieten de grond uit. In de volle grond groeien de rabarber en de maggiplant als kool.
Zondag was een poetsdagje; de boot moest een lentebeurtje; het water werd zo zwart dat je het bijna niet meer terug durfde te gooien! 's Middags de luiken van het Blauwe Huis lekker opengegooid en de kachels opgeborgen. Komend weekeinde maar eens aan de grote schoonmaak.9 opmerkingen :

 1. Ja, ik las het al hoe ontzettend gezellig het was bij Judith. En even een beetje schoonmaken dan kun je de hele zomer lekker genieten van jullie schitterende huisje en boot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dag hebben jullie gehad, zag het al bij Patricia. Ontmoetingen met andere quilters kunnen zoveel inspiratie geven. En heerlijk he, alles klaarmaken voor het buitenleven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karen, ik vond het gisteren een heel erg leuke dag. Nog van harte bedankt voor je rode lapjes en het chaufferen naar Judith ! Ik had er vandaag heel de dag nog een vrolijk gevoel door. Een dag met een Gouden Randje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag alweer voorbij, op naar een volgende ontmoeting!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellige dag Karen, ik weet waar ik het over heb..het is goed toeven bij Juud!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die rooie lapjes, super. Maar de dag bij Judith was ook super, begrijp ik. Altijd leuk een groep quiltmeisjes samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een superdag hadden jullie, ik heb er al veel over gelezen!!
  Maar je blauwe huis lijkt me bijna net zo leuk om daar een paar dagen te bivakkeren.......:)......MET quilts!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om nog steeds op schoolreis te mogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een top dag!!
  Helemaal lente!!! Wat een gaaf blauw huis!

  BeantwoordenVerwijderen