dinsdag 18 maart 2014

Jane-koorts


Alles stond de hele week in het teken van Jane, de Dear Jane welteverstaan. Vorige week in het zonnetje nog even wat steekjes aan verschillende projecten gedaan, hond en haan aan de voeten. 


De dag voor DE dag was er hier een kookworkshop, de dames hebben zalig indisch gekookt met elkaar, natuurlijk ook gegeten!

Prachtig stralenkransje met het stalraam en een invallende avond. 's Avonds alles opgeruimd en schoongemaakt zodat ik zaterdag slechts mijn gasten voor het weekeinde een ontbijt hoefde te serveren. Om 10 uur in de auto gestapt en naar Katwijk gescheurd. Daar viel ik binnen terwijl Judith al aan het vertellen was over HET project Sjaan. Ze had haar eigen Jane opgehangen en vertelde aan de hand van voorbeelden de tips and trics. Iedereen zat te popelen en ging aan de slag, muisstil was het, en dat met 12 vrouwen!


Helaas moest ik als errste weg omdat verse gasten op de stoep zouden staan, en inderdaadreden ze vlak achter mij het erf op. Goed geregeld!
Één blokje had ik af en één geknipt, die moest natuurlijk  de zelfde avond in elkaar.


Blok 12 van de AWS lag te wachten op steekjes, dus eerst me daar op geworpen; wat een blok! Heel veel steekjes en dus uren zitten er in. Maar, ik ben niet ontevreden over het resultaat


Vandaag bij de post kwam er een cadeautje, een naaldensetje met de complimenten van de Quiltmania, is dat omdat ik een abonnement heb of heb ik in Ste Marie een kaartje ingevuld dat ik ben vergeten? Mooie naalden hoor!


Donderdag mag ik nog meer kantkloskes ophalen; vrijdagmiddag gaat de hele collectie naar het Textile Research Centre in Leiden, een onderdeel van het Volkenkundig Museum. Volgend jaar hebben ze een tentoonstelling gepland over kantklossen en kunnen ze alles gebruiken! Er zitten zelfs reisdagboeken van kantklosteizen naar Duitsland bij uit de vijftiger jaren. Compleet met foto's en stukjes Elzasser en Eiffeler kant. Het komt dus heel goed terecht!
Morgen is het woensdag; geen café deze week dus op naar Anneke voor een dagje kartonnage! De lapjes liggen klaar en de kartonnen delen zijn gesneden; het wordt een Dear Jane Blokkenbewaardoos van 15x15x15 cm, helemaal van babyblauwe stofjes. Mojn Sjaan wordt overigens helemaal rood met licht, misschien wat roze en bruinig...
Wordt vervolgd

9 opmerkingen :

 1. Jeuk jeuk...
  Hoe meer ik al die enthousiaste blogjes lees over de Jane hoe harder het bij mij ook begint te kriebelen. Zo stimulerend om iedereen zo bezig te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je een doosje speciaal voor je Dj blokjes gaat maken! Je cursus koken ziet er ook indrukwekkend uit. Het was weer een hele leuke leerzame dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Langzamerhand kom ik ook in de ban van……..
  wordt vervolgd dus.
  Heerlijk jouw afwisselende leven, soms misschien een beetje druk maar je ontmoet wel heel veel mensen en dat is leuk~!!!
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om al jullie DJ avonturen te volgen op deze manier. Ik vind het dapper , hoor, zo'n intensief project. Mooi blok ook voor je AWS en Bohin naalden, ja, die zijn bij mij favoriet, helaas moeilijk te krijgen in NL. Veel plezier ermee en bij de kartonnage vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, zo veel mensen weer in de ban van DJ. En ik ben erg benieuwd hoe het doosje gaat worden. Donderdag showen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blokjes, zowel van Sjaan als van de AWS.
  En die naalden.... super vind ik de naalden van Bohin. Jammer dat ze in Nederland zo slecht verkrijgbaar zijn.
  Veel plezier met je kartonnageworkshop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk om er een speciale opbergdoos voor te maken :0) wat een gezellige drukte daar bij jou, met al die kookmensen en gasten! het lijkt met ontzettend leuk als je dan zo'n expert als Judith erover hoort vertellen :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk een DJ blokjes doosje, zij komt hier vast voorbij! En het was weer een hele leuke dag zaterdag. Zonnige dag else

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en zo hop ik van Jane naar Jane.........!!.......;)
  Maar nu ff een blokje voor mijn eigenste Jane, want ik heb nog geen steek gedaan vandaag, komt door al die leuke blogs die er te lezen zijn...:)
  Maar ook door andere dingen, hoor, kan niet altijd de bloggers de schuld geven!!
  Succes met blokjes en blokkendoos, groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen