maandag 3 februari 2014

Schrik en oplossing

Wat hadden we een geweldige dag afgelopen zaterdag. De derde bloggersbee in Katwijk bij Yvonne. Prima verzorgd, heerlijk en vooral veel te veel eten, bubbels en taart! Wat wil een quiltster nog meer.... Een SHOW and TELL natuurlijk!
Ook dat werd verzorgd, foto's hiervan ga ik niet meer laten zien, bij veel blogsters zijn ze uitgebreid aan bod gekomen.
Toen ik zelf aan de beurt was en mijn Saar liet zien, sloeg de schrik mij om het hart; in tegenstelling tot wat ik dacht was mijn Saar op een paar plaatsen verkleurd. Rood om precies te zijn, ik werd een beetje beroerd...
De tip van een aantal dames was; Vanish!
Doodeng, maar dit was echt niet mooi.
Thuisgekomen met de jas nog aan het washok in en Saar met een pasr kleurdoekjes en een forse schep vanish in het masjien. In de droger erna en....SCHOON!
Vanochtend op haar plaats gehangen in  de B&B, geweldig!


De theateropstelling staat klaar voor woensdag, vandaar dat Saars onderkant slechts onder tafel te bewonderen is.


Vandaag begon geweldig, een stagiare van het plaatselijke VMBO komt een weekje meelopen. Ze is 14 en vindt het helemaal leuk. Deze eerste dag heeft ze eindeloos gebakken voor woensdag en vervolgens gezellig van alles ingepakt.


Ik kon zodoende heen en weer scheuren tussen de borduurmachine en de keuken; een vriendin vroeg me een paar servetjes te borduren voor het huwelijk van haar dochter op 28 februari in Australië. Wat ze pas zondag om 12 uur vertelde, toen ze de servetten bracht, was dat ze donderdag al mee moeten met het vliegtuig, dat het er 28 zijn en dat het een borduurtje in delen is in drie kleuren. Daarvan raak ik zelfs lichtelijk gestresst... Maar, gelukt, vanavond voor de buis draadjes knippen en lekker zitten.


Ik was zó in de werkmodus dat ik tijdens het borduren ruitjes stempelde en knipte. Niet goed opgelet; heb er nu 11 x 150, zakje van 150 te veel dus, dòòòòm!
Dat wordt een geruit reuzenlabel als hij af is.
Als klap op de vuurpijl stonden we in de Agenda van de regiokrant:


Tot woensdag wie Betty wil zien en tot vrijdag voor wie een RPW komt borduren.

16 opmerkingen :

 1. Ik be n zo blij, dat het goed gekomen is met je Sarah! Ik kreeg deze tip mee tijdens een lezing van An Moonen, die zelfs fragiele merklappen meermaals zo heeft gered.
  Het was erg leuk om jou te ontmoeten zaterdag, en natuurlijk om je mooie Sarah te kunnen bewonderen!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef gelukkig dat het gelukt is een mooie reclame spot zou het kunnen zijn! Wat leuk zon meisje die valt met de neus in de boter met zon stageadres! Nou spannend allemaal voor je woensdag. Succes met de voorbereidingen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik dacht zondag laat ik mijn rode quilt eens wassen....... Doorgelopen! Hup vanish erbij, en nog een keer in de was en nog een keer. Ook mijn quilt is weer helemaal schoon, maar balen is het zeker, fijn dat het bij jou ook weer helemaal is goed gekomen. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed te weten dat Vanish helpt. Tot Woensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee, wat superfijn dat je Saar weer helemaal opgeknapt is, wat een goeie tip! Ik hoop haar woensdag in het echie te bewonderen, heb reuze zin!! Tot dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pfff, gelukkig is je quilt gered! Maar wat een bezige bij ben jij, zeg! Jammer dat ik woensdag niet bij de lezing kan zijn, maar wie weet in de toekomst?

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig maar dat het gelukt is met Saar, je schrikt je toch een hoedje. Je hebt weer geturbo'd, tjonge jonge. En het ziet er weer goed uit voor morgen, heb er zin in tot dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een schrik zeg. Maar gelukkig het is weer goed gekomen. Wat ben je druk joh, heerlijk he?
  Veel plezier deze dagen, je zult weer moois voorbij zien komen.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat het goed is gekomen met je quilt. Wat ben je druk bezig. Denk om jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bezige bij! Fijn dat je Saar weer helemaal mooi is geworden en hij hangt daar prachtig! Was leuk je weer te ontmoeten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat zal je geschrokken zijn.
  Ik lees altijd dat men de quilts vanuit de wasmachine meteen de droger in doen. Maar ik heb geen droger, en nog nooit een quilt gewassen, komt het dan wel goed? Als je de quilt gewoon te drogen moet hangen?
  Fijn dat je zo'n enthousiaste stagiaire hebt. Scheelt een heleboel werk.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 12. jakkes, wat een schrik! gelukkig is het goed gekomen! ik zal de vanish tip ook zeker onthouden, want het zal ben ik bang iedereen wel een keer overkomen ;) gezellig een stagiaire erbij :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk die servetten dat zal best een klus geweest zijn. Fijn dat het weer helemaal is goedgekozen met je quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha ha, moest je onder de tafel voor die foto van de onderkant van Sarah. Maar wat weer prachtig wat je allemaal gemaakt hebt en ook weer zo snel. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. pff, liep met een sisser af, dus!!! Ja, dat het een leuke dag was heb ik al op een aantal blogs gelezen! En zelf ervaren, drie jaar geleden op de eerst bloggersbee! En nu verheug ik me op.....morgen al.....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een paniek, Saar helemaal rood, waar die niet rood moest zijn..... Eigenlijk is dat de reden dat ik mijn DJ nog niet heb durven wassen... Goed, zal die tip van Vanish onthouden voor ooit...
  Hoop dat je vanavond het een beetje rustig hebt, morgen zal het druk (en gezellig..) genoeg zijn. Hier staat alles klaar, het is spannend, maar ik heb er mega zin in!! Wil ook zo graag jouw Saar in het echt ontmoeten..

  BeantwoordenVerwijderen