maandag 16 december 2013

Het blikje tijd


Vanochtend had ik, toen ik opstond, echt het idee dat ik vandaag dat blikje had geopend; lekker veel tijd....
Hoe anders liep het allemaal.
Vorig weekeinde, ruim een week geleden dus, begon het allemaal met een 21 diner van onze oudste dochter. 38 Prachtig aangeklede huisgenoten, jaarclubgenoten, vriendinnen en familie  zaten aan; 3 feestelijk gedekte tafels en een vijfgangendiner. Ontvangst in huis met een glaasje bubbels, roze voor de gelegenheid. Fotomoment voor de jaarclub, vader doet verwoede pogingen om alle ladies er zo voordelig mogelijk op te krijgen...

Voor het diner begaf het gezelschap zich naar de B&B, hier stonden alle tafels gedekt, met een herinneringsservet voor iedereen. Uren achter de borduurmachine, maar het resultaat was wat we hadden bedacht; prachtig!

Er werd flink gespeeched, vader, broer, huis, club en vriendin, tranen en veel gelach. Heel bijzonder vond iedereen dat oma er bij was, zij begon met de eerste speech en 21 cadeau, een prachtige briljant met gouden ketting, voor je hele leven als tastbare herinnering.
De hele bubs bleef slapen en natuurlijk weer ontbijten... Om 12 uur op zondag was iedereen weg en konden we zelf rustig eten, wat een genot!
Maandag en dinsdag waren opruim- en voorbereidingsdagen, woensdag was er weer een handwerkcafé. Soepje gemaakt, broodje van de dag verzonnen en taarten gebakken, mokka en frambozen-brownie cheesecake!

En toen was het al donderdag... Veel, heel veel boodschappen, vrijdag moest er gekookt worden voor zondag; een 80ste verjaardag werd hier gevierd met een diner. Gelukkig kwam het heel goed uit! Mijn eigen moeder werd 80 die vrijdag en vierde het zaterdag met een high tea en familiediner. Natuurlijk wel even gaan feliciteren, op de terugweg man weggebracht en dochter van de trein gehaald. Even eten en weer in de auto. Één van de oudste vriendinnen van mijn moeder, nog van de HBS, was als verrassing uit Canada gekomen en zou drie dagen bij mij logeren. Ze moest wel "even" gehaald worden, anderhalf uur heen en ook weer terug. Samen met dochter gereden, lekker bijgekletst en een goede daad verricht. Je kan toch alleen maar hopen dat ze dat later ook voor jou doen!
Zaterdag feest, wel eerst weer verse boodschappen, behalve het diner van zondag zit de B&B vol met operazangers. Drie weken lang de solisten uit een opera te logeren; prachtig in deze rustige tijd en alle kamers vol!
Zondag dinerdag, een dejeuner dinatoire met vijf gangen, van half drie tot zes. Tussen de bedrijven door even de vriendin naar moeders gebracht en weer gehaald en uiteindelijk een lekker glas wijn genomen op deze krachtsinspanning. Alles liep gesmeerd!

Ook voor deze jarige nog even servetten geborduurd, zaterdagochtend om half acht was ik klaarwakker en ben maar begonnen..


Vandaag dacht ik tijd te hebben....Helaas. Een rit naar Schiphol, een ontbijt voor vier operazangers, een afscheidsreceptie in Den Haag en een ouderavond gooiden roet in het eten.
Straks maar een paar steekjes!

Want,wie dit prachtige pakket stof ziet, snapt dat er gewerkt moet worden!
Je reinste verwennerij uit Canada; de vriendin van mijn moeder mag nog eens komen logeren!

7 opmerkingen :

 1. Okay...nu even diep ademhalen.....wat een activiteiten...ik dacht dat ik het druk had....
  Wat een heerlijke taarten en een prachtig gedekte tafel met van die rode borden,,daar heb ik ook bijna een heel servies van.
  Ik hoop dat je vanavond de puf hebt om nog een steekje te zetten, want je lapjes zijn erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig :0)))
  Gefeliciteerd nog met de jarige(n) en verassingen ...!
  de lapjes zijn wel heeeel mooi ....
  Groetjes,
  simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo bezig bijtje......hopelijk mag je deze week een beetje in de relaxstand voor de drukte van de feestdagen. Wat een werk heb je verzet en iedereen verwend met je heerlijkheden! Fijn om daar dan weer met een tevreden gevoel op terug te kijken natuurlijk. Je stofjes zijn prachtig, benieuwd wat dat gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hup, hup, hup, dit en dan hup, hup, hup dat, hoe hou je het bij? Dat je niet de verkeerde servetten bij het verkeerde diner of de verkeerde persoon op de verkeerde plek aflevert! Ik bewonder je hoor en het ziet er allemaal zo mooi uit. Je hebt je stofjes wel verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsjonge wat haal jij een hoop uit een dag!!
  En dan die stofjes. Super!
  Hopelijk heb je binnenkort tijd om er iets moois van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst de stofjes zijn prachtig, niet gek als moeders vriendin uit Canada overkomt!
  Mensekinderen, ik ben al bijna buiten adem als ik lees wat je allemaal hebt gedaan.
  Maar je bent nog "jong"! Hoop voor je op een relatief rustige Kerst.
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen