woensdag 7 augustus 2013

Hersenvakantiestand

Vakantie is iets fijns, althans om uit te rusten, niet om geplande zaken af te maken! Op de één of andere manier werken je hersenen niet op dezelfde kracht als in werktijd. Je hoeft niets en doet dus minder. Vandaagheb ik wat luiken geschilderd aan de zuidkant; ze hebben veel van de zon te lijden en moeten voor de winter een extra beschermlaagje. Vroeg begonnen aan de zuid-oostkant onder het dak, bij de eerste spetters verhuisd naar de veranda en uiteindelijk de noordwestkant ook nog gedaan. Heerlijk gevoel!
Toen de buien begonnen mijn naald en draad opgepakt, een zakje vol voorbereide mandjes liggen te wachten... Geen sweet William of mandjes bloemen, gewoon de mandjes uit "as the cold wind blows". De bloemen heb ik hier op tafel in de geurende variant!
Wel 295 stuks geplakt en wel! Ach, bij tien per dag zou je in een maand theoretisch een heel eind op weg moeten zijn. Zo werkt het dus niet. Natuurlijk zijn er altijd zaken die afleiden, bijvoorbeeld Saartje, heb ik eindelijk de moed verzameld om het blokvan 360 stukjes te maken, ben ik op 7/8, kom ik er achter dat ik nietgoed heb gerekend.... Ik mis 25 1" inch vierkantjes van de lichte stof. Je raadt het al; heb ik niet meer! Wie, o wie weet waar ikdot nog kan kopen, een stukje van 5x 5 inch is genoeg. Voor het contrast heb ik ook de creme versie op de foto, het gaat echter om de witte. Eeuwige roem voor de helpende hand!

Tussen de bedrijven door thuis nog snel de laaste mandjes van de POP op het wandkleed gespeld, volgende maand weer blokjes en hexen denk ik.

Aan de zijkant het middenblok van Saartje te zien; tijd om iets AF te maken geloof ik. Het wordt een onoverzichtelijke berg van blokken die ooit aan elkaar een geheel gaan vormen. Zal ik ze voor de gein eens allemaal samen voegen tot een Pockets of Morell Baskets??? Hoe zou dat er uitzien...

Eerst maar even de blik op de molen en rustig nadenken... Gezellige avond allemaal!

7 opmerkingen :

 1. Hallo Karen, ik heb hier een stukje liggen van ongeveer 3 bij 36 inch. Creme met licht geel blaadje. Heb je daar iets aan? groet Bernadet (bernadetbakker@ziggo.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je heerlijk met alle projecten bezig. En afwisselen om de maand. Dat zou ook wat voor mij zijn. Helaas heb ik je witte stofje niet liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal nog even neuzen, maar denk niet dat ik het heb, hoop dat je het toch te pakken krijg.
  Je gaat weer als een razende Roeland! Nu even op de plaats rust!! Jaja, je gaat toch je eigen gang al is het misschien iets langzamer, maar even alle luiken verven, dat is geen vakantie dame! Geniet maar van je heerlijke plekje, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer genoeg niets, maar het rustig bijkomen is ook wel heel lekker.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je toch een bezige bij. Ik hoop van harte dat iemand het stofje nog voor je heeft. Geniet ze. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het creme had ik ook voor je gehad, maar het witte.....misschien bij de Ufo,s in Zuidland, maar je bent misschien al geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen