maandag 24 juni 2013

Ooievaars, blokjes en de bibbers

Vannacht zijn we teruggekomen uit Portugal. Onze derde spruit loopt daar 4 maanden stage en geniet! Tijd om poolshoogte te nemen en mee te genieten. 
Wat een weelde, gewoon 30 graden als je uit het vliegtuig stapt, het leven buiten kon beginnen. Natuurlijk eerst haar huis en haar huisgenoten bezocht, toen haar stagebedrijf en de directe omgeving. Heel gezellig geluncht met dochter en vriendinnetje, deze laaste bleef achter omdat iemand moest werken...
Dochter ging gezellig met ons mee, twee dagen vrij en op de derde dag om vijf uur beginnen is tenslotte een soort minivakantie. We hadden voor haar al ruimte in ons hotel geregeld, even afstand nemen. 
We hebben de hele Algarve doorkruist, lunchen in Tavira, zwemmen in Cacebo en dineren in Faro. Het was heerlijk om haar weer even te zien en te knuffelen. Voor haar was het heerlijk om weer even het kind te zijn en alle verantwoordelijkheden over te laten. 
Overal in de Algarve stikte het van de broedende ooievaars. Op elke kerk zitten ze, maar ook op electriciteitspalen, lantaarnpalen en hoge gebouwen; hoezo beschermd?? Dit exemplaar zat midden in de stad op een pleintje, een lawaai dat hij maakte, klepperen met drie tegelijk en krijsen naar de kinderen!
Ondanks dat we erg zijn geschrokken van de gevolgen van de crisis hebben we vier geweldige dagen gehad!
Weer thuis is het bibberen, het is nog kouder dan vorige week! Niet echt weer om naar buiten te gaan, dus.... Juist ja, lapjes. Vier dagen zonder is al afkicken dus vandaag inhalen.
Blok 53 in elkaar gezet en blok 55 geknipt en geplakt, Saartje nadert het eindpunt!
Snel plannen maken voor de volgende!

3 opmerkingen :

 1. Blauwe luchten:-) en ooievaars
  Thuis
  Heb je toch fijn je vliegende ganzen gemaakt (wat zullen die klein zijn,
  Leuk hoor!

  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke vakantie
  Mooi je blokken
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk even naar de warmte en even bijknuffelen, wat gaat het dan toch snel! Ja het is vandaag gelukkig iets beter, maar wel afkicken na dagen 30 graden! Veel plezier met je lapjes, je blokken zijn weer prachtig! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen