zondag 21 oktober 2012

Flinke klus

Dit weekeinde was echt de grote sprong voorwaarts in de herfst; vrijdag onze platbodem overgevaren naar de werf twee uur verderop. Daar wordt hij binnen gezet voor de winter, en omdat dit jaar de romp een nieuwe laag krijgt mag hij inde verwarmde ruimte. Toch altijd weer een reuzenklus, de loodzware zeilen moeten eraf, alle kussens en matrassen moeten naar binnen en natuurlijk moet alles gewassen! Dat is gebeurd gelukkig! Meteen alles gestreken en in de grote zak naar zolder tot het voorjaar. Vandaag de zeilboot van de kinderen naar binnen gebracht, kind nummer twee heeft alle zeilen eraf gehaald, de mast laten zakken en schoongemaakt. Intussen heb ik vanochtend de laatste stukjes rood geverfd van ons blauwe huis en was ik op tijd om haar naar de jachthaven vlakbij te slepen. We hadden gisteren de trailer al gebracht, als de boot erop staat kunnen we het geheel halen en tot volgend jaar in de hooiberg parkeren.
Vanmiddag vast een beetje voorgekookt voor morgen, de b&b zit vol vannacht en heeft een diner morgenavond ter gelegenheid van een verjaardag. De soesjes voor de verjaarsprofiteroles zijn gebakken, de bouillon staat in de AGA en de rest is in huis. Hier in de keuken hebben we al een dag of vier bezoek van Blackie, onze zwarte oudste kip, ze is op maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen haar buiten te laten liggen, ze zit in een doos met een bakje water en tokt een beetje voor zich uit. Iedere ochtend verwachten we het ergste maar ze doet het nog steeds. Ik zit gezellig naast haar aan blok acht te werken van Home Sweet Home. Huiselijk hoor!
Voor vanavond staan al twee reuzenschalen lasagna te wachten; we zijn met 9 personen met het eten en meteen daarna vertrekt kind twee naar Groningen. Heerlijk hectisch allemaal maar voor mij de enige manier; ik begin pas te leven met een huis vol!

7 opmerkingen :

 1. Karen, nou ben ik toch heel benieuwd, hoor ..... hoeveel uren zitten er in jouw dagen.... 48....???
  Grapje, jullie blauwe huis wordt geweldig & ik bewonder je energie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bedrijvigheid, erg gezellig.
  Kipje houd het wel lang vol, in een heerlijke warme keuken.
  Groetjes, Ineke Hulzebos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja ja buiten wonen is heerlijk en vergt ook veel energie. Fijn dat je al zover bent. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Karen, ik weet alles van het buitenleven in combi met een eigen bedrijf(je)en vooral de bult werk die dat met zich mee brengt, maar als ik het altijd bij jou lees, dan moet jij wel kerngezond en van ijzer en beton zijn om zoveel binnen en buiten te doen! Nou weet ik niet hoeveel hulptroepen jij hebt natuurlijk, dat scheelt ook, wij doen het hier samen ( en ik tel maar voor de helft....)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voel met je mee. Hier in huis is het ook een puinhoop. Overal zakken met zeilen. Dekbedden, slaapzakken, zeilkleding noem maar op. Alles moet eerst even uithangen/uitluchten voordat het definitief de vliering op kan. Het linnengoed en etensvoorraad ligt nog aan boord. En dan heb ik het nog niet eens over het rondhout. Het wordt nog heel wat keren heen en weer rijden. En dan maar hopen dat hij volgende week de loods in kan. Kan er van de winter weer hard aan gelakt en geschilderd worden.
  Wat word je tuinhuisje leuk.
  En heel veel sterkte met je kip.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken de klappen van de zweep qua boot! Een ieder jaar terugkomend gegeven!
  En die kip? Die denkt "Kip, ik heb je!" Lekker warm in de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, dat vroeg ik me ook al meteen af: hoeveel uren heeft jouw dag? Het is stevig doorwerken voor je maar het vooruitzicht om volgend jaar weer van de boot te genieten maakt alles vast weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen