dinsdag 26 maart 2019

On the road again...

Via de historic Route 66 reden we zondagmiddag naar St Peters, aan een meer was daar een gezellige campground, mét wasmachine!



Leuk dat je een spiksplinternieuwe camper hebt, je handdoeken zijn ook nieuw en dus volkomen ongeschikt om te gebruiken. Rondje wasmachine doet gelukkig wonderen.
Maandag stond St Louis op het programma; de camper bij de Zoo geparkeerd en eerst daar naar binnen. Niet voor niets de mooiste dierentuin van de VS, veel ruimte, gezonde dieren en veel informatie.





Natuurlijk even de verre familie op de foto....






Via de noorduitgang naar het History Museum gelopen, een prachtig park in de stad. Het museum was  helmaal geweid aan de wereldtentoonstelling van 1904, mooi om te zien hoe de stad is veranderd in de afgelopen 100 jaar. 



Vanaf het museum bleek de metro direct naar het centrum te rijden, handiger dan de camper en zeker sneller. Uitgestapt bij het Bluesmuseum, mag je in St Louis natuurlijk niet missen, even een rondje en de stad in.



Het meest in het oog springend is natuurlijk the Arch, van ieder punt in de stad te zien



Vlak aan de Mississippi en bij het oude gerechtsgebouw dat ooit vrij stond..





Aan het einde van de dag via Victorias Secret terug naar st Peters voor de nacht. Heerlijk dat huis op wielen, gezellig een glaasje tijdens het koken en lekker nagenieten.

Intussen is het dinsdagmiddag en zijn we op weg naar Topeka, de hoofdstad van Kansas. Onderwegeen stuk Lewis and Clark trail gereden én gelopen. Deze mannen werden door Thomas Jefferrson op pas naar het westen gestuurd om land te ontdekken; het werd Louisiana!







In Arrow Rock een trail gelopen en in het zonnetje geluncht. Terug naar de highway via een deel van de Saline Quilt Barn Trail





5 opmerkingen :

  1. Leuk al die blogsters die zo reislustig zijn. Hihi
    Is het iedere keer net of ik zelf op reis ben.
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag en dito foto's!

    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk, nog een reisverslag over de VS. Dank je, met plezier gelezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie fotos en een leuk verslag! Geniet nog!

    BeantwoordenVerwijderen