woensdag 12 oktober 2016

Aftellen en tellen geblazen

Aftellen tot ik een paar daagjes naar de zon ga én aftellen tot het Dutchquiltretreat. Met 15 deelnemers zit het gezellig vol en de voorbereidingen plus voorpret zijn in volle gang. Verrassingen, cadeautjes, de menu's en het hele circus eromheen vergen nou eenmaal de volle aandacht. Vanaf zondag jl is de Faceboekpagina dutchquiltretreat in de lucht, iedere dag een aftelberichtje met plaatje, vandaag de koffer


Tellen was het vandaag in het handwerkcafé, 20 vrouwen binnen en drie mannen in de keuken. De taarten, notentaart uit de tuin en een koffie-mascarponetaart, waren in no time op.
Gelukkig een reuzenpan wortel-kokossoep met versgebakken brood oude kaas/peer/kweeperengelei, kwestie van genoeg snijden!


Sieneke was even serveerster; ze mag zeker blijven :)
In het café hing de mandjesquilt, ben er reuzeblij mee en hij hangt gezellig.


Vorige week de binding erop gezet bij onze af-en-to-be met Liesbeth en Yvonne  bij Martine. Echt af en toe en niet op een vaste avond, heerlijk relaxed.

In de tuin is het even hoogseizoen geweest, de kweeperen moesten eraf, de noten geraapt en de pompoenen van de plant, leuke soorten dit jaar. Groene joekels en grappige oranje bolletjes met een pluim


Ook in de tuin, de pipowagen. Al het houtwerk was al geschuurd, moest me alleen even kwaad maken om het te lakken. Bijna klaar, de verf was op voor ik de achterkant kon doen, verf bijhalen maar en zondagmiddag als het mooi weer wordt nog een uurtje met de kwast aan de slag.


Eens kijken of we weer gezelschap krijgen... dit luie beest ligt met één oog open naar je te loeren terwijl je op de ladder balanceert


8 opmerkingen :

 1. Heerlijk en veel!!!
  Bekende plekjes en weten dat het goed en leuk is bij jou
  Groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je toch een bezige bij, respect hoor. Ohhh heerlijk even naar de zon zou ik ook wel willen. Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De quilt hangt prachtig! Zo gezellig allemaal weer, quiltcafe, voorbereidingen voor quilt retreat en nog een paar dagen naar de zon.
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi jouw mandjesquilt! Leuk voor je dat er zoveel animo is voor het Quiltcafé. Staat nog steeds op mijn lijstje, maar omdat het voor mij niet naast de deur is is het er nog steeds niet van gekomen. Zo lekker hè, kweeperengelei. Toevallig heb ik gisteren ook een paar kilo kweeperen verwerkt. Ik kreeg ze van een vriendin. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat hangt je mandjes quilt mooi !!
  Heb er echt zin in om hem dit weekend live te komen bewonderen:-)
  Maar wat ben jij idd een bezige bij, zou willen dat ik dichter bij woonde :-)
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je toch een bezig bijtje.
  Dit weekend denk ik voor het laatst op en langs het water.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig die mandenquilt aan de muur en veel plezier straks met het Dutchquiltretreat. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige mandjes quilt!!! En wat leuk, zo'n quilters retreat, succes!!! Wens je alvast een fijne vakantie!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen