zondag 28 augustus 2016

Quiltseizoen begonnen!!!


En dan is het zover.... het is weer na de vakantie en iedereen heeft zin in lapjes en bijeenkomsten. De aftrap was op 27 augustus met de cirkelmeisjes. 


Er werd met veel aandacht gewerkt, het was soms lastig...


Op Yvonne H. en José na was iedereen er, tassen werk én iets te eten! Allemaal  hadden we wel een paar cirkels, groot, klein, de één had blauw, de ander rood en ook combinaties. Mijn eigen cirkels wordt oranje met blauw...


Gezellig keuvelend de buitenranden eraan gezet en begonnen met "versiering". Niet volgens patroon maar mijn eigen kippen, honden en katten


We hebben er zin in! 

Dit weekend 42 bedden bezet, niet tegelijk hoor maar in drie nachten. Iedereen snapt dat ik vandaag druk was met wassen, strijken en kamers opmaken. Gelukkig nog even tijd om mijn schattige koffertje af te maken, patroontje gekocht in Groningen, samen met de stoffen uit mijn voorraad een leuk geheel.


En binnen...


Vandaag eens niet gezwommen, afgelopen week bijna iedere dag wel even in de Kaag gelegen om af te koelen; het water is in geen jaren eind augustus nog zó lekker geweest! De kinderen wel, hier vanuit het raam gezien op hun krokodillen. En dan denk je dat ze allemaal volwassen zijn....Verder begint hier het quiltseizoen vorm te krijgen, op 9 september de eerste workshop van Betty Prins, helemaal vol! Gelukkig kon Betty nog een dagje vrijmaken en komt ze 11 november weer. Hiervoor zijn nog drie plaatsen beschikbaar...

En, met de dutchquiltretreat stonden we in de Quilt & zo, dat wordt goed gelezen  want er komen aanmeldingen binnen. 


Intussen zijn de meeste weken vol. November hebben we nog wat plaatsen beschikbaar en de volgende reeks komt bijna op de website. 
Zó leuk allemaal!

De hele week heb ik genoten van een schitterende bos lelies, gekregen voor mijn verjaardag. Prachtige takken met soms wel vijf knoppen!!


Ervoor staat de theepot die mijn drie mannen meebrachten uit Italië voor mijn verjaardag, precies de goede kleur!

Dan eindig ik met een afgo, de "loveletters" van Alma Allen en Barb Adams, quilt as you go gemaakt en afgelopen week aan elkaar gezet. Met een rand uit Amerika helemaal af!


Over Amerika gesproken; hoe geinig is het dat je in een quiltwinkel in Midway je kaartje achterlaat en er geboekt wordt... Twee personen komen vijf dagen in september, ben benieuwd of het quilters zijn...

5 opmerkingen :

 1. Heerlijk dat de vakantie voorbij is. Verheug me alweer op 9 september. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met alles, ziet er goed uit, je hebt de vaart er goed inzitten.
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou inderdaad, bij jou is het quiltseizoen begonnen, heerlijk. Ik ben helemaal verliefd op je zelfgemaakte koffertje, wat een leuk patroon, wat een leuke stoffen (rood en wit, blijft toch wel speciaal) en wat mooi gemaakt. Ik zou hier vreselijk mee worstelen en jij doet het gewoon even. Had er nog een foto van de affo in deze post moeten staan.....? Ik heb deze week ook lekker de tijd om te quilten. Dochter midden in ontgroeningstijd (stil hoor, 14 dagen helemaal geen contact...) en minder warm als vorige week, dat vraagt om steekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als altijd een bezige bij karen, de cirkels worden mooi in deze kleurstelling van blauw en oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, hier ook plannen genoeg, al ligt mijn tempo minder hoog dan het jouwe ! Hihi !

  BeantwoordenVerwijderen