dinsdag 29 maart 2016

Cirkelen enzo...

Gelukkig heb ik vanavond een cirkeltje kunnen maken


Het begon zo,


Vanmiddag alles voorbereid, steken maar!


Gelukkig past deze goed bij de vorige,


En nog eentje,


En vooruit, nog eentje,


En de laatste voor vandaag....


Maar er gebeurde meer de afgelopen week; Pasen is altijd het drukste weekeinde van het jaar, vol zeilertjes met ouders en broertjes en zusjes. 19 man extra op het erf, verdeeld over kamers met bijzetbedden, de slaapbank op de gang en de pipowagen. Ook bij Pasen hoort het ontbijt om kwart over zeven, dat betekent om kwart over zes op en aan het werk. Best vroeg, wetende dat iedereen in het weekeind lekker uitslaapt. Voor de zeilers maken we een uitzondering, normaal is er zaterdag en zondag pas vanaf negen uur ontbijt. Het fijne is echter dat je, als iedereen vóór achten weg is, om negen uur zelf ook van de dag kunt gaan genieten. En hoe kan je zo'n dag beter beginnen dan met een paasontbijt met de dierbaren...


Zo'n lange vrije dag is ook heerlijk om bij het Blauwe Huis de wilgen te knotten. Twee sterke zonen mee, manlief met zaagook aan boord en varen maar. Voor even was het een heuse werkboot!


Omdat er genoeg spierballen aanwezig waren om hout te sjouwen, heb ik vast het hele huis gesopt. Heerlijk voorjaarsschoon en klaar voor weer een hele zomer!


Mijn eigen hoekje wacht alweer, mijn oostenrijkse bankje, blad met quilttroepjes en het aandenken aan de laatste midweek; een geitenvelletje voor op de vloer, heerlijk warme voeten voortaan!
De stormdag, waarop alle gasten vroeg vertrokken, was heel bijzonder. Gelukkig had ik kaarten kunnen kopen voor de extra voorstelling van Paul van Vliet in de Haagse schouwburg. Zondagmiddagje, of eigenlijk maandag natuurlijk, gezellig met mijn moeder naar het Haagse.


We hebben genoten! Wat een geweldige uitstraling heeft deze man, 80 jaar en zo jeugdig!
Na de voorstelling iets gedronken in de Schouwburg en daarna de Dennenweg opgelopen. Heerlijk rondje door de buurt gestruind en uiteindelijk bij de Resident gaan eten. Helemaal vol was het er, het laatste tafeltje voor twee personen was voor ons. Voor mij extra leuk omdat ik hier vroeger met mijn studentenhuis regelmatig at. En, het was wéér leuk!

6 opmerkingen :

 1. Heerlijk wat een vol blog weer.
  daar kun je inderdaad goed op slapen!!!!
  tot gauw, ik ga zondag mijn vriendinnen alvast eens even informeren
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk blogbericht..
  De cirkels zijn prachtig!
  Het valt mij op dat je met veel enthousiasme verteld zonder te klagen dat je druk,druk en nog eens druk bent... Iedereen is tegenwoordig druk... behalve de mensen die echt druk zijn zo te lezen...
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bezig bijtje zeg!
  En hele mooie cirkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig blogje weer. En de Resident! Daar kom ik al meer als 30 jaar en heel vaak, woonde vroeger toen ik net uit huis was aan de overkant boven Cafe 2005. Wij zaten er vorige week zaterdagavond nog.... nooit iets anders besteld als de spareribs... ze zijn en blijven al die jaren top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb ik weer genoten van je blog en Karen, wat heb je toch veel energie. En je doet alles zo leuk, je quiltwerk, de tafeldekking, enz. En dan tot slot je moeder en jezelf verwennen in Den Haag. Heerlijk. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie blokken!
  Ik hou ook erg van Paul van Vliet, mijn vader was grote fan en zo ben ik dat ook geworden... Verschillende keren naar een voorstelling geweest, zijn lied over Vlaanderen blijft top!
  Groetjes,
  Natascha

  BeantwoordenVerwijderen