dinsdag 20 oktober 2015

Weer tijd voor lapjes...

Na een week hollen is de rust weergekeerd. Op de laaste mooie dag, vorige week maandag, nog even een rondje gevaren. Een prachtige lege polder midden in de Kaag was het einddoel dit keer, hond mee en in vijf kwartier de polder rond gelopen.de hond rende een paar keer de afstand; niet netjes rond zoals wij, maar dwars over door de sloten en greppels


Even zwemmen om weer twee kleuren te worden in plaats van effen zwart. Om dat het zó lekker was hebben we de kussens van boord gehaald om eventjes van die laatste stralen te genieten, met een kopje thee natuurlijk. In de overtuiging dat de hond voor Pampus zou liggen ruimden we op om terug te varen; geen hond dus, die had nog een rondje gepland. Helemaal in de jachtmodus is er geen roepen aan, ook ik moest dus nog een rondje!
Tot zaterdag heeft hij vervolgens bijna aan één stuk geslapen, uitlaten? Tot het hek wilde de dame en geen stramme stap verder, snel weer op haar kussen.


De verdere week stond in het teken van boodschappen, koken en plannen.
Voor januari is er een workshop met kleine show and tell van Betty Prins gepland; dat wordt echt helemaal leuk!


Tot dan gebeurt er nog genoeg anders, maar deze is vast voor de agenda.

Afgelopen weekeinde was er feest, niet voor mij maar voor iemand die hier zijn 65e verjaardag vierde met een boottocht en diner. 
Eerst koffie met taartjes voor het aan boord gaan...


Heerlijk gekookt, natuurlijk bijna alles op en erna heeeeel veel opgeruimd. Alles is weer spic en span, tijd voor textiel!
De eerste punten van Sjaan zitten aan elkaar,


Tijd om alles neer te leggen en de rest er bij te zoeken...


Doosje nog niet gebruikte rooien op tafel en wat punten, de getekende punten liggen klaar om vanavond geknipt op de stofjes gestreken te worden. 


Allemaal klusjes voor onze bee-midweek.
Verder gaat mijn nieuwe applicatieproject mee en wat hexjes. Ben weer helemaal verslaafd aan hexen, het blijft leuk!


Intussen is er veel winterklaar, alle tuinstoelen, -tafels en -stoelen naar binnen en gisteren de boot. De jol gaat altijd naar binnen in de winter en moet dan worden omgevaren, twee uurtjes motoren met de mast al naar beneden. Het begon fris, masr met een zonnetje erbij was het laatste stuk gewoon lekker!
7 opmerkingen :

 1. Wat heerlijk om je Jane zo te zien liggen. Ik krijg er al zin in om het ook weer op te pakken. Maar eerst ga ik nog a.s. zondag in Leiden de Workshop Sashiko geven en wat blokken maken voor mijn Sashiko-quilt. jij alvast veel plezier met je eerste rand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De taartpunten zien er prima uit. Zowel de eetbare als die voor Sjaantje.
  En wat goed dat je al aan het voorbereiden bent voor de Midweek. Hier vlot dat niet zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om al die lapjes te zien, al dat uitzoeken dat is altijd zo'n feest. En de taarten ook al zo heerlijk! Zou best een puntje lusten.... eerst maar eens ontbijten .... en wandelen met onze eigen vier-voeter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer genoten van je blog. Wat heb je toch een druk en afwisselend leven. Heerlijk dat we mee mogen lezen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi je taartpunten van Jane je gaat lekker. Je komt vast een heel eind tijdens de quiltmidweek! De andere taartpunten zien er ook heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk aan het innestelen heet dat, alles winterklaar maken opruimen en zo nog even een paar heerlijke vaartochtjes gemaakt. En lapjes plezier na gedane arbeid.
  Even doorbijten ze wordt wel een schone. (Kon de puntjes op de o niet vinden:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Druk maar duidelijk heel gezellig! Je DJ wordt schitterend! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen