zaterdag 20 september 2014

Weer thuis

Wat was dat mooi! Een hele week met panoramatreinen door Zwitserland reizen!
En dat met mijn moeder, 80 en zeer kwiek. Vorige week vertrokken we heel vroeg op een ochtend naar Lausanne, kleine vertraging in Duitsland waardoor we een prachtig stuk door de Jura misten, maar toch een mooie tocht. Een gek oud stadshotel met een complete modelspoorbaan inclusief Faller-huisjes onder de glazen vloer van de ontbijtruimte.


En een superontbijt, leuk gedekte tafels,
gewoon een goed begin van een nieuwe dag.


De tweede dag was een ingelast dagje; for 'sentimental reasons' een dagje Genève. Prachtig weer en alles gezien wat we wilden zien, zoals de Saint Pierre.


In het Montmartre van Genève, Carouge, natuurlijk even een handwerkeinkel in,
Voor iedereen die een Randje per Week borduurt een Walhalla. Wel 50 verschillende borduurstoffen als strook te koop, met gele, groene en blauwe zelfkantjes en in wit, grijs, crème enz.
Voor in de kast van het Blauwe huis iets gekocht, nu nog borduren! Ook de edelweissknoopjes komen vast van pas, de grote steenbokknoop komt op de omslagdoek van kind drie.


Dag drie ging via Montreux door het Berner Oberland naar Lauterbrunnen met de Golden Pass trein. Prachtig!


Eiger, Mönch en Jungfrau, met een miniwolkje. In de middag via Wengen nasr de Kleine Scheidegg gereden en naar Lauterbrunnen teruggelopen, stralend weer en dus niet voor niets de bergschoenen meegezeuld.


Vanuit hier ging het op de vierde dag naar Lugano, dagje extra aangeplakt gelukkig; met de funiculare de Monte San Salvatore op en daarna met de boot een rondje Meer van Lugano. Hoogtepunt was wel Morcote, een stadje dat tegen de bergwand geplakt ligt en gebouwen heeft uit 900!


Van Lugano even een ommetje via Italie, met de bus door het bekende wijgebied Veltlin naar Tirano en vandaar weer met de trein via St. Moritz naar de voet van de Albulapass, Preda.


Dit plaatsje is zeker de moeite wasrd voor wandelaars, voor ons echter een plaats om snel te vergeten; ongezellig hotel en een zure waardin!
Gelukkig was de volgende dag super; hier was de hele reis omheen geregeld, de Glacierexpress. De langzaamste sneltrein ter wereld met 251 bruggen en 97 tunnels en dat over de passen. Zeven en een half uur de meest spectaculaire uitzichten, rondom ramen, zelfs het dak!


Tussendoor tijd voor een eerste steekje...


Eindpunt was Zermatt, helaas met de eerste drupjes van die week en een onzichtbare Matterhorn. Na een oerzwitsers Wallisser diner en een echt leuk zwitsers hotel hebben we hem dan, wel in de nevel, toch gezien op weg nasr het station voor de huisreis.


Na 13! uur treinen waren we weer op nederlandse bodem; verhalen verteld en een stapel pakjes uitgepakt...


Dit voor de komende kartonnagewerkstukken en natuurlijk ook nog wat roods!


Dit alles met een geweldige spreuk.
Vandaag is het echte leven weer helemaal begonnen, ontbijtjes verzorgd voor de gasten en strakt een kookworkshop met aansluitend alle kamers vol!
Welkom thuis.

12 opmerkingen :

 1. Wat een superreis. Helemaal in het teken van de trein zo te zien. De Glacier-express heb ik jaren terug ook eens genomen. Zo geweldig al die ramen, schitterend landschap. En als je dan uit de tunnel boven de sneeuwgrens komt, en er ligt dan in de vroege zomer nog echte sneeuw...... Gaaf.
  Mijn DH is stapel op treinen en treintjes. Zou je me het adres van het stadshotel met de Faller baan onder de vloer kunnen doorgeven? Via mail of blog. Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om dit nog met je moeder te kunnen doen! Pachtige reis geweest en een mooie herinnering aan overgehouden. Want tenslotte...herinneringen moet je zelf maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke reis maakte je met je moeder. Prachtig om eens met de trein door de bergen te reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er super uit Karen! Jullie hebben genoten dat is duidelijk. Leuke spreuk en stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bijzondere reis! Het ziet er allemaal prachtig uit, ben nog nooit die kant uit geweest. En helemaal bijzonder dat je dit met je moeder kon beleven, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad: welkom thuis!
  Wat een heerlijke reis zo met je moeder samen uren treinen door een prachtig landschap, schitterende foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige reis heb jullie gemaakt! En die spreuk TOP
  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat super dat je dat samen met je moeder hebt mogen doen!!! Genieten!!
  Lijkt mij een heerlijke reis. De foto's zien er prachtig uit! En nu weer thuis aan de ... arbeit! Ach toch ook weer fijn, nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig, wat een stoere moeder heb jij! Nu maar nagenieten van een heel bijzondere reis samen.. !! Ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wel een hele bijzonder reis!! Geweldig knap van je moeder!!
  Geniet nog maar lekker na1
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo te zien hebben jullie een prachtige reis gehad ! En wat fijn dat je moeder nog zo kwiek is. Geweldig, die knoopjes, ik heb zoiets nog nooit gezien ! En gelukkig ben je ook weer mooie stoffen tegengekomen, dat geeft elk uitje toch een leuke herinnering voor this. Ik weet redelijk vaak nog bij welke winkel ik de stoffen gekocht heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat geweldig om met je moeder nog zo'n prachtige reis te kunnen maken!
  Dat ze nog kwiek is dat geloof ik als ik zie wat jullie gedaan hebben.
  Mooie stofjes heb je gekocht.
  Fijne week verder en groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen