vrijdag 11 juli 2014

Restje

Na alle bessenstruiken vorige week geplukt te hebben dacht ik vandaag de rest er af te halen. Die laatste trosjes die onderaan hangen en wat enkele.
Hoe anders was het.... Een overvolle teil met 5 kilo bessen,


Daaar gingen de plannen voor de middag; twee uur rissen en, na tussendoor een bijna verloren gewaand kind opgehaald te hebben, jam maken.
17 potten!!! En dat van een restje!


Alles bij elkaar om straks, na het afkoelen, te voorzien van een lapje met karteltjes. Gewelig idee om je miskopen te verwerken!
Eerst maar eens de cadeautjes opgeruimd; gisterenavond op de bee was Yvonne weer terug uit Amerika en Canada. Helaas met een ontstoken
schouder maar vol verhalen. En presentjes dus! Van Terry kregen we allemaal deze fantastische sokken voor op de breinaalden, van Shannon een opstrijklabel van "haar" quiltwinkel en van Yvonne een prachtige naturelkleur quiltgaren! Verwennerij op een gewone donderdag...


Op de bee niet zoveel gedaan, blok 19 van de AWS had nog wat steekjes tegoed maar kwekken was gezelliger


Sjaan heb ik tijdelijk aan de deur gespijkerd, even niet, rij A, B en C af en aan elkaar, rij G ernaast. Ik heb me voorgenomen om eerst maar de blokken van de AWS af te maken en de driehoeken met Broderie Perse. Die laaste heb ik voorbereid voor op vakantie en de blokken gaan rustig één voor één. 
Vorige week na blok 18 gemaakt te hebben kreeg ik gewoon de geest; een halve meter prachtige bloemstof in zijn geheel voorzien van vliesofix en helemaal aan boeketjes geknipt.

De kleintjes in het blok verwerkt en de rest op de driehoeken gestreken.
Natuurlijk werd er ook nog gewerkt; een bruch voor een bruidspaar met familie en een grote lunch voor het bootjesvolk. Een vergadering en een stuk of 20 overnachtingen, gewoon meer van hetzelfde dus. Behalve het pronkstuk:


Een groenteterrine van bijna 3 kilo, en al zeg ik het zelf: hij was prachtig en lekker!
Vanavond lekker lapjes zoeken en aaien voor een paar Stonefieldblokjes, wordt vervolgd...
8 opmerkingen :

 1. wat ziet die terrinne er heerlijk uit, ik ben dol op groenteterrine, net als mijn man.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een prachtige terrine, als die net zo lekker smaakte als het eruit zag..... Ook jam lijkt me heerlijk, er gaat niets boven zelfgemaakt. Toch nog lekker opgeschoten tussen net geklets door gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit Karen zowel de jam als je groenteterrine...Maar die laatste lijkt me een stuk moeilijker om te maken althans dat die zo mooi blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, je bent weer lekker actief Karen!!! Heerlijk om al dat moois en lekkers te zien :)
  Bessen hebben we niet echt dit jaar, ik zit jaloers naar jouw teil te kijken. Na het verplanten van de struikjes van het ene naar het andere landje hebben ze niet veel opgebracht... dat was dus voor de vogels! Groetjes en een fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MMmmmm, lekker die jammetjes! En wat een verwennerij! Kan me voorstellen dat Yvonne heel wat te vertellen had en dat er van steekjes zetten niet veel kwam tijdens de bee. Maar dat haal je wel weer in. Gezelligheid kent geen tijd, toch? Wat een prachtige terrine, een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En die jammetjes zijn heerlijk!! Ik heb er één thuis staan!!! Ik kan mij voorstellen dat jullie niet zo veel steekjes hebben gezet op de bee, de verhalen van Yvonne zijn natuurlijk fantastisch! Komt wel weer goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oe, oei, wat heb jij het druk, maar ook nog tijd voor leuke dingen... tussendoor nog een beetje patchen, al die jammetjes en vooral je terrine, als hij smaakte zoals hij er uit ziet moet dit tongstrelend zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat ziet dat er lekker uit!!!!
  mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen