donderdag 18 juli 2013

Inspiratie en verdriet

Pieken en dalen deze dagen...
Net terug van een ongelofelijk inspirerend congres in Berlijn over Visions of Paradise, de water en voedselproblematiek in de wereld. Een dodelijk saaie verhandeling van een duitse professor tegenover een prachtig gepassioneerd verhaal van Auma Obama; inderdaad de zus van. Minutenlange staande ovatie van 1500 vrouwen uit 50 landen van honderden Soroptimistclubs. Nog een paar dagen erna was ik er vol van....
De domper kwam vandaag, onze tweede is voor de derde keer uitgeloot voor geneeskunde en gaat nu in arren moede maar nederlands studeren. Het zou toch niet moeten mogen dat een zo gemotiveerd mens drie keer op rij nee te horen krijgt.
Tussen alle dochtertranen even geen steekjes, je zou ze ook zo laten vallen!

14 opmerkingen :

 1. Wat erg voor je dochter, een dochter van een vriendin overkwam het ook en zij is nu apothekeres, maar het is zo jammer als iemand zo graag wil en het al jaren nastreeft niet haar droom mag waarmaken! Ik wens haar sterkte!
  Groeten
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kan ik daar nou toch op zeggen? Wat een onvoorstelbare domper, echt ongelukkig voor je dochter. Een hele grote bittere pil!!
  Sterkte voor nu, succes en hopelijk toch ook plezier met haar alternatieve studie gewenst.
  Groetjes,

  Jeanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat sneu Karen. Vooral omdat ze zo graag wil! Sterkte voor haar...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een K situatie. Waar zijn ze nu mee bezig. Ze hebben in ieder gevalgeen cursus 'jonge mensen demotiveren' nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och wat ontzettend vervelend. Wij zaten jaren geleden in hetzelfde schuitje met onze dochter, ook 2 keer uitgeloot en ze had al een jaar pedagogiek gestudeerd. maar ineens een week voordat het nieuwe jaar begon werd ze toch nog ingeloot, het kan dus nog tot het laatste moment.
  Nu is ze al een aantal jaren arts, maar het staat nog erg op mijn netvlies hoor. Hebben jullie al geïnformeerd in Leuven? Daar horen wij goeie berichten over.
  Sterkte maar, waardeloos........
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij ons ook tranen Karen. Onze jongste dochter is ook voor de tweede keer uitgeloot. Het was altijd haar droom om arts te worden. Nu maakt ze haar studie psychologie af en gaat het nog een keer proberen. Gelukkig vindt ze de studie ook leuk, dos dat scheelt wel,iets. Ik hoop dat jouw dochter ook haar draai vindt met Nederlands!

  Fijne dag!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat verdrietig als je je toekomstplannen niet waar mag maken... kan me voorstellen dat dat je moederhart pijn doet. Hoop dat ze uiteindelijk wel vrede zal hebben met haar alternatief, dat is echt wel heel wat anders, he?
  Sterkte en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer !!!

  Sterkte hoor !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat is dit een verdrietig iets. Net wat je zegt: zo'n gemotiveerd iemand en dan weer ernaast grijpen. Ik snap dat jullie hier allemaal niet vrolijk van zijn. Ik hoop dat er toch nog een manier gevonden kan worden, zodat ze toch nog haar roeping kan volgens. Sterkte allemaal. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een mail met meer info naar je gestuurd.
  Ik hoop dat je er iets aan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah, wat vind ik dit erg, vooral als ze zo gemotiveerd is om een studie geneeskunde te doen.
  Sterkte voor iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heel veel stertke voor je dochter en natuurlijk ook voor jullie want het is toch belachelijk dat iemand die zo graag wil, niet de studie kan volgen waar haar hele hart naar uitgaat
  ik hoop dat ze in de alternatieve keuze toch haar draai kan vinden
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. In mijn kennissenkring ken ik het zelfde verhaal van iemand die voor de 3e keer was uitgeloot, zij heeft het via de rechtbank voor elkaar gekregen dat ze toch geneeskunde kon gaan studeren. Ze was ondertussen al met een studie biologie begonnen en die heeft ze ook afgemaakt. Nu is ze huisarts in Twente. Dit was wel wat jaren geleden hoor, maar misschien kan het nu ook nog ??
  Heel veel sterkte Jilly

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Getsie, wat een domper op je mooie gevoel. Heel veel sterkte!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen