vrijdag 20 juli 2018

Op naar het noorden!

Afscheid genomen van ons schattige huisje



Met een werkelijk schitterende zonsondergang



Op naar noordelijker streken maakten we een stop in Bellefante, een klein stadje aan de rivier in Victoriaanse stijl. Lekker rondgesjouwd en de, volgens het visitorcenter, broemde antiekzaken. Wij zouden het een uitdragerij of kringloop noemen want écht antiek staat nergens. Wel heerlijk lopen schuimen!
Prachtige huizen


De muziektent


En de vissen in het snelstromende water, een attractie want overal werden ze gevoerd.



Vanhieruit door naar Olean, net over de grens van New York State, een slaperige provincieplaats met een superleuke B&B en goed als uitvalsbasis. 

Voor de Niagara Falls bijvoorbeeld, een heel circus waar je vauit verschillende hoeken de watervallen kunt bewonderen. Eerste stop, de Cave of de wind, iedereen krijgt astic schoen en een gele poncho. Het lijkt overdreven maar je hebt het nodig. Een hele klim langs de waterval naar het Hurricane Deck, hier wordt je echt kleddernat en bijna uit je poncho geblazen.


Beneden gooit iedereen zijn schoenen en poncho weg!!!!! En loop naar de volgende attractie, de wereldberoemde Maid of the Mist. Je krijgt hier een blauwe poncho en gaat aan boord. Heel spectaculair vaar je naar het Canadese deel van de waterval; een hoefijzervorm waar je in vaart, rondom stort het water zo’n 50 meter naar beneden en wordt je gedoucht met niet een regendouche maar een stortbuidouche!






Om de zaak compleet te maken zijn we over de Rainbowbridge naar Canda gelopen. Twee keer de grens over; bij terugkeer in de VS wordt je net zo gecontroleerd als wanneer je aankomt op het vliegveld. Safety first!!!
Het uitzicht is ronduit spectaculair, je komt ogen en oren tekort om alles in je op te nemen.



En toen weer in de auto; vlakbij is hier toch gauw anderhalf uur rijden... heerlijk diner in een “echt” restaurant met tafellakens, (na)genieten dus!

Vandaag naar Ellicotville, de wintersportplaats “om de hoek” met heuse skiliften en een prachtige golfbaan in de zomer. Maar eerst....de was, ook dat is mega hier, wel 36 drogers op een rij, formaat ‘je hele kleerkast kan erin’, super en snel!





4 opmerkingen :

  1. Oh fantastisch is dat! Ik had me er helemaal niets van voorgestelde want circus en toestanden dacht ik, echtgenoot wilde heel graag en wat hebben we genoten van de falls!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke belevenissen weer. Lijkt me enorm imposant die N Falls, op ons lijstje !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik was tweemaal bij de Niagara en vond het schitterend. Leuk dat jullie alles zo uitgebreid bekeken hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
    I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
    I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
    รอยัลจีคลับ

    BeantwoordenVerwijderen