zondag 15 juli 2018

Dagje Lancaster County

Dat is natuurlijk een dagje Amish. Al vroeg ontbeten in onze superleuke B&B met Countryshop. Omiets over negen waren we al in Ronks bij Amish House and Farm, we hebben direct maar het uitgebreide programma geboekt met eerst anderhalf uur in een busje een tour door de velden en langs de enorme hoeveelheid Amish Farms in de buurt



Prachtig groen en heel verzorgd. De eerste stop was een kraam langs de weg waar een Amish boer met ijn zoontje huisgemaakte koekjes en jams verkocht. Grappig genoeg kon ik in het Schwiizerdütsch met ze praten; het zoontje Raymond vroeg heel verbaasd waarom ik Amish kon praten. Mooi dat na een paar honderd jaar de taal nog zó zuiver is gebleven. Ze mochten niet op de kiek, hun “scooters” gelukkig wel!



Onderweg haal je continu koetsjes in, met manne of vrouwen, of beide , met of zonder uitgebreide kinderschaar. Ze hebben gemiddeld 8 kinderen dus dan zit zo’n koets wel vol!



Terug op de farm kregen we een rondleiding door het huis met uitleg en natuurlijk gelegenheid om de giftshop te bezoeken. Er hingen quiltjes en andere handgemaakte dingen,  maar buiten  was het leuker.



Vooral de tabaksbladdrogerij was leuk, voor ons een zeer onbekend landbouwprodukt, niet in zijn uiteindelijke vorm maar als blad.



Om twee uur stapten we weer in de auto naar Lancaster, heerlijk over de Farmers Market gesjouwd, een broodje gegeten en een rondje stad gelopen. 36 Graden is heet in de stad; gauw weer weg. Langs een beroemde shoppingmall gereden om vast cadeautjes te kopen, (en een paar jurken), en om even af te koelen in een winkel met airco. Op de terugweg naar Strasburg in Ronks de quiltwinkel bezocht





Een ongelofelijke hoeveelheid quilts, alles met de hand gemaakt!
Even wat gegeten en als echte toeristen in de avondzon over de binnenwegen richting Gap en Intercourse gereden. Zaterdagavond, de wegen vol met open zgn. Couting- buggies met datende stelletjes erin. Bij ons gaan ze naar de kroeg of naar de film, hier gaan ze romantisch uit rijden!
Thuis nog een ijsje op de voorveranda in een schommelstoel en de dag is weer om....

4 opmerkingen :

  1. Geweldige omgeving, dat rollende landschap met de witte boerderijen, de waslijnen... wij zaten een aantal dagen in Bird in Hand. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I was enjoying the quilt pictures on the side bar of your blog. Some very good ones!
    I have been in the Lancaster area three times. Lots to see and do.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. If you are looking for a positive lending experience I would recommend Le_Meridian Funding Service. It is surprisingly easy to receive a debt help. You will be treated with respect and professionalism Because they helped me with loan too . Email Contact..lfdsloans@lemeridianfds.com

    BeantwoordenVerwijderen