zondag 29 september 2019

Wandelvalantie

Na de vakantie werd het direct weer gezellig! Een Klossieverwendag met Marijke van Atelier Hartendief. Zelf kwam ze al fijn een dagje eerder, de winkel naar binnen sjouwen en lekker ontbijten voor een filevrij begin van de Klossiedag. Het weer deed helemaal mee; lunch buiten voor alle dames. 


Na de lunch werd me gevraagd een show and tell te houden van de gigastapel in het quiltcafé; altijd leuk, zie je ze zelf ook weer eens...

Omdat mijn moeder haar heup heeft gebroken en direct een nieuwe kreeg, moest iemand even haar boot halen en naar de winterstalling brengen; met mooi weer gráág!! Een gezellig tochtje van Leiderdorp via  Hoogmade naar Rijpwetering, half september en het leek wel zomer!Nóg een minitripje; naar Brussel dit keer; dochter is verhuisd  en het werd hoog tijd de stek te gaan bekijken. Prachtige dag om ook even de buurt te verkennen, een boerenmarkt op de Avenue Tervuren.En, leuke dingen komen nooit alleen; vriendinnenverrassingsuitje, afgesproken in Nunspeet bij Carmen in de Stitchers Inn, lekker aan de taart en door naar de Theetuin in Eemnes,Van daar naar Quiltstudio het Gooi. Lekker geshopt en een afspraak gemaakt voor een gezellig dagje plakken!
Van Carina kreeg ik het leukste tasje voor het huishouden... de knijperzak; ben er superblij mee!Omdat tussen de bedrijven door tijd gemaakt moet worden voor leuke dingen, was er een boottochtje mét lunch voor een vriendinnenclubje. Allemaal met eten aan boord en lunchen in het Blauwe Huis. Er gaan veel makke schapen in een hok en de afwas ging ook fluitend!!Half september kreeg ik een bijzonder appje van een oude vriend uit Zwitserland, of ik een gems wilde.... Ja natuurlijk wil ik dat, heerlijk kerstdiner vast in huis. We moesten hem alleen even gaan halen!Geen probleem, we maker er gewoon een vakantietje van. Donderdag weg, naar het Zwarte Woud gereden en superleuk overnacht,De volgende dag door naar Muotathal, auto geparkeerd en met de bus naar Sahli. Daar met een minikabelbaantje naar Glattalp om in de hut te overnachten..Een schattige verblijfsruimte voor de gasten, een heerlijke Zwetschgenluz ( drink ik één keer per jaar ) en een breiwerkje. Wat wil een gelukkig mens verder nog??Iets lekkers?De volgende dag aan de oversteek naar Glarnerland begonnen. Helaas de eerste uren in de regen maar daarna werd het mooi. Soms lopen, soms klauteren...Onderweg veel stenen, gras en natuurlijk bloemen groot en kleinNa 7! Uur lopen aangekomen in Braunwald, Glarus; daar begon het volgende avontuur, het OV. Werkelijk fantastisch geregeld, trein, trein en twee bussen en in drie uur waren we in ons hotel in Muotathal!Heerlijk geslapen na een lange wandeldag en in de ochtend met stralende zon vertrokken naar Disentis. Onderweg even een uurtje zon gehapt net na de Oberalppass in Sedrun en toen doorgereden, via mijn oude huis, dat wel natuurlijk!Omdat we tijd over hadden, even een sightseeingtourtje naar de See von Marmora net voor de Lukmanierpass naar Tessin.Voordat het weer écht slecht werd, gekeerd en naar Disentis gereden voor één van de hoofddoelen van deze trip: een gems ophalen voor kerst.
Hij lag keurig geportioneerd voor ons klaar, de koelbox met ijs stond in de auto dus inladen en rijden maar. 
Vanavond slapen we nog in Zuid Duitsland en morgen rijden we linea recta naar de vriezer thuis!

21 opmerkingen :

 1. Wat een heerlijke uitjes laat je weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldige wandeling heb je gemaakt zeg en je weet plaatjes van Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland pest je mij niet mee.
  Oh ja het Gooi wil ik ook weer eens naartoe.
  Tot volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, Coby, hier in het Gasthof heeft de gastvrouw zelfs een Dirndl aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Business loans or personal loan within 2-3 working days with convenient rates.Apply today. Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
  Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

  Zakelijke leningen of persoonlijke lening binnen 2-3 werkdagen met gunstige tarieven. Vandaag toepassen. E-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Aqur Printing Jakarta wish you deign to visit my website, thank you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The above article is nice and interesting, thank you willing to share

  clipping path

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I really like the blog and I hope people will have a new blog, thanks for the blog
  ហ្គេម​ SLOT ONLINE

  BeantwoordenVerwijderen