dinsdag 28 oktober 2014

Karton en kartonnetjes

Na een heerlijke week op Sicilië is het leven weer begonnen. Geweldig om nog even op het strand te zitten en in zee te zwemmen. 


Prachtig weer, de natuur nog in de zomerstand...


En ook in het rood...


Natuurlijk was er ook op cultureel gebied van alles te beleven, Syracuse was prachtig, maar voor mij was Noto het hoogtepunt.


De kerk op voor het uitzicht bijvoorbeeld, maar 80 treden, echter zo'n gemene afstand ertussen en de foute hoogte dat ik nu nog spierpijn heb. Maar, het was de moeite waard!


We zaten in een agriturismo, een soort Bed&Breakfast op de boerderij. Er werd wijn gemaakt en amandelen en citroenen verbouwd. Heerlijk eten dus!
Voor het plezier hield de eigenaar paarden, onze dochter ging er heerlijk mee op uit. De Sicilianen hadden er lol in; drie hanen met een hollandse blonde amazone! 



Ze reden door de olijfboomgaarden en zelfs de bergen in naar prachtige uitzichtspunten. De conversatie bleef beperkt, de heren spraken slechts siciliaans en een beetle italiaans. Dochter heeft het zelfs met latijn geprobeerd, helaas....



Weer thuis een berg boodschappen; morgen quiltcafé en vandaag een kartonnageworkshop. Wat een leuke di gen kun je doen met karton...
Manden


En meer manden...


En dozen, schoenendozen en vierkante dozen, alles met schitterende stoffen



Wat een heerlijke dag met een gezellige groep dames


Maar ook de kleine kartonnetjes worden niet vergeten, voor de Prince natuurlijk,


Maar ook de bloemenrand van de Stonefield heeft veel kartonnetjes nodig, op Sicilië heb ik een aardige stapel kunnen fabrieken maar nog lang niet genoeg...




woensdag 15 oktober 2014

Blok 121, het laatste!

Het laatste blokje van de Stonefield is af, de stapel telt nu 121 schatjes die aan elkaar gezet mogen worden. De flying geeserand is gesneden, evenals de hexjes voor de buitenrand.


In het blokje zit een laatste stukje band uit de naaidoos van mijn grootmoeder. Ze is in 1975 overleden; het 10  cm grote hartjesrandje heeft dus 39 jaar op een bestemming gewacht. Vandaag was het dan eindelijk zo ver!
Bij Anneke in Rijssenhout was het weer kartonnage-woensdag. Voor kamer 3 bij de vogelprullenmand een theeblad gemaakt met een reuzen mussenprinses in het midden.


Voor de rode kamer een prullenbak met rode kardinaaltjes gefabriekt, volgende keer hier een theeblad bij!

Morgen mag ik als cadeautje voor mezelf  een dagje aan de Prince, lekker rondjes knippen en leuke lapjes bij elkaar zoeken....

maandag 13 oktober 2014

Allemaal leuks...

Al dagen achter elkaar doe ik alleen maar leuke dingen. Zaterdag heerlijk gevaren, dat het het tochtje naar de winterstalling was, nou ja, volgend jaar kunnen we weer! Door een verlaten Hollands landschap voeren we naar Woubrugge,  slechts één keer opgelopen door een prachtige tjalk uit Leiden, de Maartje.
De eigenaar voer ermee of het een rubberbootje was, en deze dame is fors zwaarder!


Ondanks het feit dat het altijd weer jammer is dat de zomer voorbij is, is het een opgeruimd gevoel dat ons scheepje binnen ligt vòòr het gaat vriezen.
Thuis had onze nummer drie weer een heerlijk turks avondeten bereid. Toch wel fijn dat ook de kinderen het leuk vinden een lekkere verse maaltijd op tafel te to eren!


Zondag stond een dagje Amsterdam op het programma, samen met bee-genoot Martine zat ik al om half 10 in de trein.
Susan Smith stond ons al op te wachten voor haar workhop "the little prince". Een superdag; Petra Prins en haar team hadden alles super verzorgd. Voor iedereen een tas met naam, èn inhoud! Prachtige stofjes, een lijmpen, een vulpotlood en HET patroon.


Na de inleiding door Susan ging iedereen aan de slag met de nieuwe en de meegebrachte lapjes. Na de lunch vertelde Susan over haar meegebrachte quilts, stuk voor stuk plaatjes.
De Stonefield,


Stevies Garden,


En Little Sparrow.


Geheel voldaan naar huis dus!

Vandaag was het dagje Schiedam aan de beurt, een heerlijk dagje bij Betty Prins in haar schoollokaal. Wat een gezelligheid, monica uit Frankrijk, Joyce, Ank met superlekkere vijgenmuffins met een toef caramelpasta en mijn reisgenoot Liesbeth. Helaas geen foto's, in de haast om leule dingen te gaan beleven het fototoestel en de telefoon op tafel laten liggen. Lekker Rustig...
Na twee van deze dagen met al het quiltgeweld zijn eigenlijk mijn laatste Stonefieldblokjes maar zielig, zo klein en alleen....




Als ze binnenkort aan elkaar zitten zien ze er weer een stuk indrukwekkender uit.


dinsdag 7 oktober 2014

Een hond en een kokende oma...

Het was weer een heel bijzonder weekeinde, niet alleen door het schitterende weer. Zelfs de kippen lagen te zonnen.



Op vrijdag kwamen voor alle kamers de gasten binnen; er waren zeilwedstrijden in de optimist dus veel ouders met kinderen in grote auto's met nog veel grotere aanhangers. Één viel op dat het een dichte aanhanger was, het leek wel de plaatselijke slager.
Deze mensen hadden twee honden bij zich, op de website staat dat ze niet meemogen maar dat wisten ze; de honden sliepen in de koffer (het waren belgen, vandaar de verwarring). Toen ze hun ontbijt opschrokten buiten bij de auto, stond ik met hun baas te praten. Het waten schatjes zei hij, en zo zagen ze er ook uit, een spaanse waterhond met veel krullen en een Aredale (of airdale?) terrier. Deze laatste dacht denk ik dat ik bij het ontbijt hoorde want voor ik het wist hing hij in mijn bovenarm.
Een flinke hap met, nu, een reuzenblauwe plek. Omdat ze voor Pasen weer wilde bespreken heb ik toch maar geopperd de honden thuis te laten...
Zaterdagavond was er ook nog een kookworkshop, 13 leden van één familie kwamen koken. Drie generaties met een fantastische indische oma aan het hoofd!
Ze was 95, zat in de keuken tussen haar kokende kindrtem en kleinkinderen en hielp waar mogelijk. Ze vertelde ladt ban haarnieren te hebben, ze mocht maar een halve liter per dag drinken; volgens mij had ze het opgespaard want die halve liter dronk ze aan tafel in de vorm van wijn! Wat een prachtmens!
En, na veel werken is het goed duiken in de lapjes, heerlijke blokjes Stonefield, zoals deze...,


En deze,


En natuurlijk deze...


En, het schatje van de week,


Tijdens de steekjes de kweeperenoogst verwerkt, een teil vol


In vieren in een laagje water koken en door de roerzeef,


Inkoken, suiker erbij en dan de potten afvullen,


Lapje knippen, touwtje er om en klaar is Kees.


Als laatste natuurlijk een huisetiket waar op staat wat de inhoud is...





woensdag 1 oktober 2014

Affo

 Geen quilt hoor, een prullenbak....


Vandaag in Rijssenhout bij Anneke een begin gemaakt met de fabricage van prullenmanden van mooie stofjes. Op iedere kamer in de B&B wil ik een 'design' prullenbak. Dit is nummer één, ook de binnenkant is bekleed met de vogelstof


 gelukkig heb ik nog net genoeg over voor een dienblaadje. De kamer wordt helemaal in stijl opnieuw gedecoreerd.
Na het loeidrukke weekeinde met een bejaardenkookworkshop (80+), 


overigens heel gezellig, toch zondag maar even de kans waargenomen een laatste keer te zeilen dit seizoen. Weinig wind maar veel zon, lekker genieten dus.


En niet alleen wij......


Zondagavond weer eens mijn Stonefieldblokjes tevoorschijn gehaald, wat lapjes geknipt en wat steekjes gezet.


Leuke snelle blokjes na al dat Broderie Perse, dat smaakt naar meer.
Dus, beetje tekenen....


Lapjes vezamelen in alle laadjes en dozen


Knippen en op de goede plasts leggen,


Aan elkaar zetten en omkeren...


En op naar de volgende, eind in zicht.