donderdag 31 mei 2012

Megaklus

Geklaard!!! De binding zit om mijn appeltjes, wat een klus. Normaal is een binding altijd al een eindklus, om de klokhuisjes echter is het bijna werken! Niets is recht, en omdat een binding in tegenstelling tot een biaisbandje wel recht van draad is, is het duwen en trekken op elke bochtige centimeter. Alles is nu vergeten; het zit vast. Morgen om 5 uur naar Schiphol, om 7 uur vlieg ik met mijn mams naar Venetie tot dinsdag.daar schijnt de zon!

woensdag 30 mei 2012

Zo goed als nieuw antiek!

Jules deel 4 zit helemaal in elkaar, nu nog quilten, daar ga ik vanavond maar eens aan beginnen. De schaapjes zijn ontzettend leuk geworden, de oogjes moeten er nog op om ze een echt gezicht te geven maar verder zie je ze precies zo in de wei! Vandaag komt hier een jaarclub uit 1957 logeren, althans dat is een deel van de pret, ze komen zo eerst koffie mét genieten, daarna een lunch met een middagprogramma, een diner en dan pas giechelend naar bed. De tafel voor de lunch heb ik gedekt aan de nieuwe oude tafel. Mijn echtgenoot had ooit geprobeerd om kaarsvet er af te halen met een papier van de keukenrol en een heet strijkijzer. Dat gaat heel goed op een tafelkleed op je strijkplank maarbij een antieke tafel is direct je hele blad verknald. Dat was echt goed verknald, grote witte vlekken over het hele blad. Gelukkig vonden we een ontzettend leuk atelier in Leiden, het resultaat mag er zijn. Uit het ouderlijk huis van manlief kwam ook nog een kastje en een oude stoel, ook deze zijn achtergelaten bij het restauratieatelier, er werd druk aan gewerkt. Bij het ophalen kregen we een rondleiding van de eigenaresse, je wilt direct restaurateur worden; wat een vakwerk en wat een eer van je werk als je oude afgedankte meubels weer zo'n uitstraling weet te geven dat ze blikvanger in je huis worden.

maandag 28 mei 2012

Daar knapt een mens van op

Zon, zon en nog meer zon; na zo'n weekeinde kun je er weer tegen! Met een volle B en B toch zelf ook een vakantiegevoel gehad, veel gezelligheid en ook veek klusjes gedaan. Lekker in het zonnetje de binding aan een poppenquilt gezet, hummingbird is affo geworden! Mijn hele appeltjestop is gequilt, de stof voor de binding is uitgezocht, morgen gaat die eraan. Het begin van het vierde blok van de Jules heeft ook de basisvorm gekregen, blokjes op maat gesneden en vogeltjes en sterren geappliceerd. Ven de schapen alleen de lijven, morgen de koppen, poten en oren.
Om het vakantiegevoel compleet te maken zijn we gisteren heerlijk gaan varen, vrienden kwamen ook naar ons eilandje varen en de lunch daar was lang, veel en gezellig. Ze hadden een schat van een pup bij zich, een drie maanden oude Welsh Springer, echt nog een baby en zo gedroeg hij zich ook; ongegeneerd in slaap vallen na het spelen en door alle emoties heel bewegelijk slapen. Op het moment dat ze wegvoeren kwam een stel heel oude vrienden langs, we hebben op de hotelschool gezeten samen en jaren bij elkaar in een studentenhuis gewoond. Gewoon schone glazen pakken en doorgaan! Uiteindelijk waren we om half acht thuis en zijn we aan de overkant op het terras van de Vergulde Vos neergestreken voor het diner. Vandaag maar even water en brood!
Deze laatste foto is helaas zonder geluid; 30 man in een praam met veel kratten en een keiharde disco aan boord, het was zo vol dat er alleen staanplaatsen waren aan boord, maar een lol....

zaterdag 26 mei 2012

plaatsvervangende schaamte...

Wie gisteren naar Omroep Max heeft gekeken naar het Bed & Breakfastprogramma begrijpt waarom ik niet mee wilde doen. Wat een vertoning; hoe kun je je zó laten kennen als beste B&B van Nederland. Deze plaats zijn ze naar mijn mening, zeer welverdiend, kwijt. Het kost jaren om wat je in een paar zielige minuten verpest weer op te bouwen. Ook op Twitter en het B&B Nederland blog staan niet malse commentaren!

vrijdag 25 mei 2012

Bijna klaar!

Wat een weertje vandaag, we hebben de boot opgehaald uit de winterstalling en zijn met een lekker zonnetje maar een zeer forse wind naar de Kaag gevaren. De prachtige sappig groene weiden trekken aan je voorbij terwijl je het per uur drukker ziet worden. Alle woonboten raken weer bewoond, de eilanden die steigers hebben zijn al helemaal bezet. En wij?, wij gaan op vakantie naar huis, de boot weer voor de boerderij en wij gaan vanuit de tuin zwaaien naar alle voorbijtrekkende bootjes. Als iedereen tegen vijven een haven opzoekt gaan wij; de plas voor jezelf. Gisteren kwam de Jules deel vier binnen, wat een beheersing moet je hebben om niet meteen te beginnen! Eerst moest het poppenquiltje hummingbird af, andersvblijft dat weer eindeloos liggen en ik dacht het in een uurtje wel te kunnen quilten gisterenavond. Had ook zeker gekund als ik de hond niet was kwijt geweest. Nadat het brave beest de hele dag met ons had gezwommen dacht ik dat hij datzelfde kunstje ook alleen had gedaan. Echter, er uit kan ze niet alleen. Ik ben tot half twaalf gaan zoeken, rondje rechts om het meer, rondje links om het meer, intussen turen naar een moe hondenkoppie. Toen het uiteindelijk helemaal pikdonker was en ik toch wel ongerust thuiskwam, lag madam prinsheerlijk achter een stapel trop in de stal op het koele beton. Ik was zo blij dat ik bijna vergat boos te zijn. Al met al heb ik dus vanmiddag gequilt en kan vanavond de binding eraan. Jules is morgen aan de beurt!

dinsdag 22 mei 2012

Dubbelen in het zonnetje

Wat een uitvinding: lijmspray. Ooit gekocht voor een workshop machinaal veren quilten uit de vrije hand bij Dorry. Nooit gebruikt vervolgens, tot vandaag. De tuintafel schoongemaakt, die was nog niet echt veel gebruikt namelijk, daar alle lagen stof netjes op elkaar op gelegd, opgerold en per halve meter laag voor laag vastgelijmd. Pech voor de verzameling veiligheidsspelden die ik hiervoor ook heb, zo klaar en als cadeautje plak je zelf ook helemaal. Ik durf bijna niet te zeggen dat ik stiekem hoop dat het morgen pijpenstelen regent; kan ik lekker morgen achter het masjien. En de keuze is gevallen op rood, met dank voor al het meedenken!

maandag 21 mei 2012

Dilemma en een nieuw projectje

Mijn appeltjestop is af, maar nu..., de achterkant is uitgezocht en ik ga proberen om eens zelf iets machinaal te quilten. Nu komt het.. Welke kleur is mooi, zachtgroen, donkerrood of toch de beetje saaie beigebruine. Ik weet het niet meer. En ook nog.. Hoe ga ik het doen, een overall motief of gewoon de lijntjes volgen. Veel te moeilijk allemaal voor deze simpele quiltziel!
Gelukkig ben ik weer aan iets nieuws begonnen, het hummingbird patroon van Janine. Ik heb besloten het met paperpiecing te doen, vind ik heel relaxed en het wordt mooi. Wordt vervolgd

woensdag 16 mei 2012

Weer terug

Dat was me het weekje wel, de oudste zoon werd 21 zaterdag en gaf een diner met 24 gasten. Wat heet; hij zat aan een diner met zijn gasten en werd bediend door zijn vader en zussen terwijl moeder in de keuken stond. Het was super, de grote vergaderruimte in de, leeggehouden, B&B wa geheel in feeststemming en het viergangendiner was top! De drankvoorraad is geen voorraad meer en ontussen is alles schoon. Tijd voor wat steekjes!
Intussen is mijn appeltjeslapje bijna 2 x 1,5 meter en dus groot genoeg, de laatste er nog aanzetten, tussenvulling kopen en een achterkant er bij zoeken, wordt vast weer een toile! Even een borduurtje gemaakt in het zonnetje en bij het Quiltgebeuren een nieuw patroontje besteld, leuk vooruitzicht. Vanmiddag maar eens wat stofjes gaan sorteren...
Als klap op de vuurpijl hoorden we zaterdag dat de huisbaas van nummer drie in Utrecht het huis leeg gaat maken, zij mag blijven wonen maar niemand meer erbij. Niet zo'n fijn idee dat je 17-jarige dochter in een griebusbuurt woont in haar eentje in een huis. Het ziet er uit als een kraakpand dus je weet maar nooit of het veilig blijft. Zelf vindt ze het vreemd genoeg helemaal prima. We hebben dus per direct de huur opgezegd en meteen zondag vast een gedeelte verhuisd naar huis. Vrijdag de rest, ze heeft verhuisdozen meegenomen en pakt deze dagen alles in. Vrijdagavond vertrekt ze voor twee en een halve maand naar Schiermonnikoog voor een stage in hotel Graaf Bernsdorff. Eigenlijk komt het allemaal wel goed uit. Vrijdag kan ik dan eindelijk eens bij Atelier Vlijtig Liesje gaan kijken in Maarsseveen, kom ik bijna langs. Niet te veel kopen anders past het niet naast de verhuizing....

woensdag 9 mei 2012

Klussendag

Alle leuke dingen eerst, eigenlijk moet dat natuurlijk niet; je leerde al op school dat je met het vervelendste huiswerk moest beginnen omdat dat anders blijft liggen. Vandaag moest ik, voordat ik echt leuke dingen ga doen, eerst een aantal zaken regelen. Zo hangt mijn Antique Sampler te pronken, wel zonder label want dat ziet toch niemand. Vanaf vandaag is dat anders, het label is af! Vanavond even moed verzamelen, alles van de muur, label er netjes opzetten en weer terug. Ik heb een stofje genomen dat ook in de quilt zit en in de kleuren van de achterkantstof het label geborduurd.

In plaats van naar het borduren te kijken heb ik ongeveer 200 klokhuizen gestempeld op reststukjes. Opgeruimd staat netjes en ik kan weer verder.

Omdat een neefje vader is geworden van een blakende Roos, maar meteen de voorraad cadeautjes aangevuld en een slab met mouwen geborduurd. Omdat we een zeer grote familie hebben met veel jongere neven en nichten valt er hier nog al eens een geboortekaartje op de mat. Ze krijgen allemaal een mouwslab met hun naam erop. De slabbers maak ik per zes of zo, lekker wat in huis, deze keer was het echter op. Ach, een dagje rommelen is best lekker, ook al heb ke niet het gevoel datje echt iets hebt gedaan; als je het op een stapel legt valt het reuze mee!

zondag 6 mei 2012

De zon schijnt!!!

Eindelijk zien we de zon weer eens, dat is maar goed ook want vannacht hadden we een kudde roeiers uit Osnabrueck in de B&B te logeren. Twee roeiboten en twee fietsen, 12 personen totaal. Het was een belevenis
ze op de steigers te zien met hun grote boten en de enorme hoeveelheid waterdicht verpakte bagage. Het paste precies en weg waren ze op weg naar Haarlem, het tweede gedeelte van hun tocht Delft-Haarlem.
Een heel verschil met gisteren, we hadden een verjaarslunch in een oude trein met stoomlokomotief ervoor. We stapten in op het station Beekbergen in de plaats Lieren. Vandaar reden we over een museumspoorlijn naar Apeldoorn, vandaar naar Dieren en toen weer terug. Het regende de hele tijd maar het was heel gezellig, een voortreffelijke lunch geserveerd terwijl je voorttjoekt over de Veluwe. Vandaag eerst even de twaalf bedden en dan ga ik maar eens in het zonnetje op een luw plekje wat klokhuisjes aan elkaar zetten, daar verheug ik me op ....

donderdag 3 mei 2012

Weer thuis

Wat lijkt het toch altijd of je heel lang bent weggeweest als je twee dagen ergens anders slaapt. We zijn even naar Brussel geweest, maandagmiddag het opgeknapte Atomium bezocht en 's avonds bij oude vrienden gegeten. Dinsdag eerst een stadswandeling gemaakt en na de lunch naar Waterloo gegaan; het monument beklommen en het panorama bekeken. Ongelofelijk geboft met het weer, helemaal helder en, veel belangrijker, helemaal droog. 's Avonds in de stad gegeten en woensdagochtend weer naar huis. Achter ons werd het slecht weer dus we waren op tijd weg. Onder weg een biscornuutje(leuk woord) gemaakt en thuis voor het begon te onweren nog net alle plantenbakken en hanging baskets kunnen vullen. Beetje verpieterd zokn ze wel na de hoosnuien die we over ons heen hebben gekregen maar ze zullen niet omkomen van de dorst. In het dorp is zelfs een paar keer de bliksem ingeslagen, geen brand maar wel een gecrasht pinapparaat en een forse stroomstoring. Ooit wordt het echt lente zullrn we maar denken