zondag 29 april 2012

Heel veel stukjes...

Zaterdag na de bee bij Dorry is het altijd een feestje als de post komt. Deel nummer zoveel van de Camelot, nummer 8 in dit geval. Wat een enorme hoeveelheid stukjes; eerst alles op volgorde leggen, alles tekenen en vast genieten van de weer prachtig verzonnen combinaties. Dan alles aan elkaar zetten en als laatste dd rand erom . Klaar is Kees, resultaat is goedgekeurd! Morgen weer een dag, alle gasten(12) eten geven, wasmachine vol en even gezellig naar een hele langjarige vriendin in Brussel. We kennen elkaar intussen 35 jaar en zin nog steeds niet uitgepraat en uitgegiebeld.

donderdag 26 april 2012

Een telefoontje en je snapt het weer

Sommige dingen moet je even weten voor je het kunt; één zo'n ding is twee gequilte stukken aan elkaar zetten. Quilt-as-you-go klinkt makkelijk maar waar begin je... Gelukkig heeft Dorry telefoon en nam ze ook nog op. Het probleem voorgelegd en een telefonisch workshopje van een minuut gekregen. Draad in de naald en een half uurtje later zat alles keurig aan elkaar, zelfs de achterkant is netjes geworden. Een kleine groep vergadert hier vandaag, heerlijk om steeds tussendoor even een paas steekjes te kunnen doen, in het seizoen komt dat er vaak te weinig van; vandaag niet!
Gisteren kwam er nog een prachtig boeket tulpen van het eetcafe aan de overkant van het water, De Vergulde Vos, sinds januari overgenomen door twee jonge hotello's die er een geweldig gezellig trefpunt voor het dorp en onze gasten van heeft gemaakt. Een prachtige kaart met onze boerderij versierd met vlaggen zat erbij. Zij hebben tenminste goed begrepen dat je alleen met samenwerken verder komt! Hulde!
Vanavond maar weer de klokhuisjes tevoorschijn halen, zo relaxed, steeds weer een lijntje op elkaar spelden en op elkaar naaien, langzaam wordt de lap al groter en groter.

maandag 23 april 2012

Jules groeit maar langzaam

Na een volgeboekt weekeinde, 12 wasmachines, alle talen, 5 kamers en 5 badkamers had ik een supervisite. Twee oergezellige dames kwamen een quiltweekeinde bespreken; van vrijdag tot en met zondag lekker steekjes maken, eten en slapen. Wie het zijn blijft nog even een verrassing....
de middag nog even benut om alles af te maken voor morgen; ontbijt met de gasten die de 5000 ste overnachting hebben geboekt. De taart is bezorgd, de eerste bloemen gebracht, een reuzenbos prachtige lelies, en de tafel gedekt. Tijd om een paar steekjes aan de Jules te doen, alle blokjes zitten aan elkaar, morgen het appliceren maar eens ter hand nemen als de festiviteiten voorbij zijn.

zaterdag 21 april 2012

Op de voorpagina

En dan sta je in de krant...
Volgende week dinsdag hebben we de 5000ste overnachting, goed voor een feestje maar ook voor alle media in de omgeving, positief nieuws is in!!

vrijdag 20 april 2012

Jules deel 3 en een workshop

Als er een envelop van Dorry komt word ik altijd vrolijk. Eerst de envelop open maken, de in plastic verpakte stofjes uitpakken, bekijken, bevoelen en uitleggen op tafel. Dan het patroon erbij zoeken en lekker gaan bedenken hoe ik het ga aanpakken. Dit keer was het een bekend blok, ik had er al eerder zoeen gemaakt. Gisteravond alles getekend en geknipt en vandaag tussen de bedrijven door een gedeelte aan elkaar gezet.
De dag vandaag was goed vol, een workshop indische rijsttafel hier in de leskeuken; altijd ontzettend gezellig maar heel druk met voorbereiden en opruimen. Een hele groep uit het dorp die iets te Vieren had, dolle pret natuurlijk met gekke dorpsverhalen

zondag 15 april 2012

Quilt cruise en een kapotte boot

Het heeft niets met elkaar te maken, behalve dat het alletwee over boten gaat. Om half elf zaterdagmorgen zaten ongeveer zestig dames op het terras in Oud Zuylen te wachten op het moment dat ze aan boord mochten van "de Tijd" het schip waarop we gingen varen. Bij een aantal dames kwam voor de afvaart al een haakwerk uit de tas, er werd driftig gewerkt.
Tijdens de cruise op de Vecht was er een miniworkshop, een sleutelhanger met het roodborstje, het logo van de organiserende dames van Atelier Vlijtig Liesje uit Maarsseveen. Ook kregen we allerlei leuke cadeautjes van verschillende sponsors. Samen met mijn hinternicht (dit woord ontstond toen we een duitser probeerden uit te leggen dat we achternichten zijn) was het een dolle dag, ter afsluiting gezellig gegeten met de kinderen omdat we voor een dag ook nog alletwee echtgenootloos waren. Vandaag de groene harten op te twee reeds omgehaakte groene hartplaids gezet, volgens mij zijn ze zeer geschikt voor dit weer! Aan het eind van de middag zou ik met de oudste dochter even een boot ophalen, we voeren met het motorbootje richting haven en hoorden midden op het meer pflfft; einde verhaal. Door de harde wind werden we naar de kant geblazen, even aan de woonbootbewoners vlakbij gevraagd of we mochten aanleggen en lopend naar huis. Morgen wordt het sloepje door de haven afgesleept en gerepareerd (hoop ik). goede smoes om maar weer wat klokhuisjes aan elkaar te prutsen.
En weet je wat er nu in mijn tuin zit voor de vierde dag achter elkaar: een haas, midden op het gras, lekker te smikkelen van het te lange gras en de neergelegde peentjes en broccolistronkjes.

woensdag 11 april 2012

Stoffenmarkt en goede voornemens gaan niet samen

Wat was het gezellig vandaag in Alphen, niet omdat de stoffenmarkt zo spectaculair was maar omdat ik met mijn stoffenvriendin een ontzettende hoop lol had over van alles en nog wat. Na een heel druk paasweekeinde met een aantal ontzettend leuke gasten maar ook een paar heel vervelende, was dit wat ik nodig had. Je door 12 gasten als een kakkerlak laten behandelen omdat personeel iets is dat je commandeert, is niet mijn idee van het zijn van gastvrouw in je eigen B&B. Het was bij de beesten af, snel vergeten en over tot de orde van de dag. Gelukkig kwamen er vaste gasten, 's nachts omdat het vliegtuig laat aankwam, en als je dan voor het ontbijt al omhelsd wordt met de woorden "wat is het heerlijk om weer thuis te komen" vergeet je snel alles wat niet leuk was.
Terug naar de stoffen; we hebben echt alles goed bekeken, meer dan een meter of 20 hebben we niet gekocht, het was het gewoon niet. Wat het wel was, was de lunch, uitsmijter voor de vriendin en voor mij een klein hapje, een paar bruschettas. Hoezo klein, het was voor een weeshuis! Wel zo lekker dat ik alles heb opgegeten, vanavond een bordje sla dus. Morgen maar een appeltje en een bordje yoghurt om het evenwicht terug te vinden. Zelfs op de foto lacht het naar je!
Thuis gekomen eerst maar eens een kamer opgeruimd en de was- en afwasmachine aangezet, toen lekker een paar jurkjes geknipt en nu, tewijl ik klokhuisjes aan elkaar naai, aan het bedenken wanneer ik tijd ga maken om ze in elkaar te zetten, wordt vast morgenmiddag....

vrijdag 6 april 2012

Hoe later op de avond...

Als je gasten vertraging hebben in de Chunnel kan het heel laat worden. Gelukkig is er altijd zoveel te doen dat ik me niet verveel. Een paar steekjes, een borduurtje en nog veel meer. Vanmiddag voor het eerst weer lekker gevaren, hondje mee en het water op.
Thuis eerst mijn cadesu van gisteren bekeken; een tas vol met linnen uit 1900, theedoeken, glazendoeken, closetdoeken en nog veel meer! Hele stapels vergeelde doeken, nu nog zien dat ze schoon worden. Wie weet hoe ik dat aan moet pakken

maandag 2 april 2012

camelot 7 is prachtig!

zaterdag kwam de post met een hele leuke verrassing: mijn gewonnen prijs! Een borduurpakket met 47 strengen borduurzijde, het patroon is niet mijn smaak maar de zijde wordt zeker gebruikt. Diegene die het wel mooi vindt mag het patroon zo van me hebben, geef je adres door en het komt eraan!
Ook zat deel 7 van de Camelot in de brievenbus, wat een prachtige stofjes heeft Dorry weer uitgezocht voor deze maand. Iedere keer vind ik het weer een feestje om de schaar te mogen zetten in de de met zorg bij elkaar gesprokkelde motiefjes en kleuren. Leuk is ook dat het prachtig bij de voorgaande maanden past.
Pas zondag kon ik eraan beginnen, de zaterdag stond in het teken van een kookworkshop, 10 vriendinnen kwamen een italiaans vriendinnendiner koken voor één van hen die 50 werd. Het was een dolle avond, laat maar zeker de moeite waard. Toen ik eindelijk in mijn bedje plofte stond voor de volgende ochtend het ontbijt gedekt in een spic en span keuken. Even doorzetten maar je hebt er plezier van.
Tijdens het koken even met elkaar naar buiten om de groepsfoto te maken; het thema was Glitter and glamour in pink, iedereen had zijn best gedaan, van hoge roze schoenen tot een glittertop met roze en zilveren pailletten.Zelf had ik een kokspak van taartjesstof, roze taartjes wel te verstaan.
Vanaf vandaag is het seizoen officieel begonnen, alle kamers vol met buitenlandse gasten die de Keukenhof komen bekijken, fransen, duitsers, engelsen en israeli's, heel gezellig dus.Omdat iedereen een aantal nachten blijft is het heel relaxed, niet iedere dag de hele kamer soppen en bedden opmaken maar even de stofzuiger erdoor en schone handdoeken ophangen. 's Avonds de tafels dekken en 's morgens ontbijtjes maken.
Het nieuwste idee "vergaderen aan de keukentafel" is een succes, vorige week bedacht en al drie boekingen, ben benieuwd of het bevalt, van beide kanten natuurlijk.